Društvo

Ivanović: Ukidanje pritvora se neće tražiti na osnovu zahtjeva advokata

0604ivanovic
S
pecijalna tužiteljka za borbu protiv organizovanog kriminala Đurđina Ivanović, kazala je Vijestima da će na osnovu spisa u predmetu Košljun procijeniti kada će sudiji za istragu uputiti prijedlog da se gradonačelniku Budve Lazaru Rađenoviću, savjetniku premijera Aleksandru Tičiću i bivšoj bankarki Jelici Petričević, ukine pritvor.

Ivanović: Ukidanje pritvora se neće tražiti na osnovu zahtjeva advokata
Portal AnalitikaIzvor

U svojevrsnom pravnom ratu sa Tužilaštvom, advokat Vladan Bojić povukao je juče novi potez oko 15 časova uputio je sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici prijedlog da se ukine pritvor Rađenoviću i Petričevićevoj, jer su u istrazi, kako tvrdi, saslušani svi svjedoci sa spiska tužiteljke Ivanovićeve.

“Iscrpljen je pritvorski osnov, odnosno, saslušani su svi svjedoci koji su navedeni prijedlogom Tužilaštva za produženje pritvora od 10. aprila ove godine. Sem navedenih svjedoka, Tužilaštvo je saslušalo još i tri nenajavljena, čime je i dodatno iscrpljen ovaj, ujedno, i jedini pritvorski osnov”, naveo je advokat Bojić, koji je zatražio da sudija zbog nastupajućih praznika hitno donese odluku.

Tužiteljka Ivanović “nije željela da potvrdi da li je završila sa saslušanjem svih svjedoka, pojašnjavajući da ukidanje pritvora svakako neće tražiti na osnovu zahtjeva advokata okrivljenih.

“Za ovih mjesec i po koliko se okrivljeni u predmetu Košljun nalaze u pritvoru saslušali smo 20-ak svjedoka i prikupili još neke dokaze. Za to vrijeme angažovali smo i vještake različitih struka i izveli niz drugih dokaznih radnji”, objasnila je specijalna tužiteljka.

Ivanovićeva nije željela da precizira rok kada će uputiti prijedlog sudiji za istragu sa objašnjenjem da više nema svjedoka na spisku u ovom predmetu, čime će i pravno biti ukinut osnov da se Rađenović, Tičić i Petričevićeva nalaze u Spužu.

Gradonačelnik Budve, bivši menadžer tog grada i nekadašnja direktorica Prve banke terete se da su učestvovali u nezakonitoj prodaji 27.000 kvadrata državne zemlje na brdu Košljun, čime su, navodno, oštetili gradski budžet za skoro dva miliona eura.

U ovom predmetu okrivljen je i Budvanin Vido Rađenović vlasnik firme “SP Luna”, koja je na tenderu kupila spornu zemlju. Njemu se na teret stavlja krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, a za njega Tužilaštvo nije tražilo pritvor.

Portal Analitika