Abiznis

FORUM 2010: Mugoša da objasni odluku o utvrđivanju zone KAP-a biznis zonom

2804rakcevic
G
radonačelnik Podgorice, Miomir Mugoša, trebalo bi da objasni javnosti i nadležnim organima šta je pozadina njegovog Predloga odluke o utvrđivanju zone Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) biznis zonom, saopštio je za Minu biznis koordinator Foruma 2010, Žarko Rakčević.

FORUM 2010: Mugoša da objasni odluku o utvrđivanju zone KAP-a biznis zonom
Portal AnalitikaIzvor

On je, reagujući na današnje navode Mugoše, ocijenio da je odlazeći “despot” dosljedno primitivan, bahat i opravdano nervozan.

Rakčević je rekao da se Crna Gora i Pogorica od despotije kreću, uz insistiranje na primjeni poglavlja 23 i 24, ka evropskim vrijednostima.

"Vjerujem da bi despot Miomir, bez kolektivizacije odgovornosti, u prvoj fazi trebalo da objasni javnosti, a u drugoj i nadležnim državnim organima što je pozadina njegovog Predloga odluke da se po završetku tendera u februaru, kupcu sada daje dodatno u vlasništvo oko 417,8 hiljada metara kvadratnih zemljišta što po minimalnoj procjeni vrijedi 26 miliona eura", kazao je Rakčević. "Koji je tu javni, a koji privatni interes?".

On je pitao i šta je pozadina Mugošinog drugog Predloga odluke o utvrđivanju zone KAP-a biznis zonom kako bi se poslije završetka tendera u februaru sada kupac oslobodio obaveze plaćanja više desetina miliona eura naknade za komunalno opremanje na preko dva miliona metara kvadratnih zemljišta.

"Zašto shodno načelima javnosti i slobodne konkurencije i ostali potencijalni kupci imovine nijesu bili upoznati sa ovim namjerama? Inače, nije sporno obrazloženje Mugoše da je namjera predloženih odluka održavanje i proširenje proizvodnje i kapaciteta KAP-a. Jednako su se održavali i širili u Podgorici proizvodni kapaciteti Marka Radovića, Radoja Dakića, Mljekare, Duvanskog”, naveo je Rakčević.

Mugoša je na današnjoj konferenciji za novinare, između ostalog, nazvao gomilom neistina izrečenih u političke svrhe raniju izjavu Rakčevića da se prodajom KAP-a nikšićkoj kompaniji Uniprom, nanosi šteta Glavnom gradu i države.

 

Portal Analitika