Društvo

Saslušani svi svjedoci u aferi „Košljun“, advokati traže slobodu za osumnjičene

2304vladanbojicok

U specijalnom tužilaštvu danas popodne okončano je saslušanje svjedoka u aferi „Košljun“, saznaje Portal Analitika. Danas su ispitana još dva svjedoka čime su ispitani svi planirani svjedoci, pa je jedan od advokata odbrane Vladan Bojić od suda odmah zatražio da osumnjičeni budu pušteni na slobodi s obzirom na to da im je pritvor određen zbog uticaja na svjedoke.

Saslušani svi svjedoci u aferi „Košljun“, advokati traže slobodu za osumnjičene
Portal AnalitikaIzvor

Bojić koji brani uhapšenog predsjednika Opštine Budva Lazara Rađenovića i bivšu direktorku Prve banke Jelicu Petričević naveo je u zahtjevu Višem sudu da je “iscrpljen pritvorski osnov iz čl.175 st.1. tač.2 ZKP” zbog čega traži da osumnjičeni budu pušteni na slobodu.

- Imajući u vidu predstojeće prvomajske praznike, branilac najljubaznije moli za hitnost u odlučivanju - naveo je on u svom zahtjevu.

I branioci savjetnika premijera za investicije i strana ulaganja Aleksandra Tičića, advokati Dragoljub Đukanović i Bojana Franović, takođe su, kako je potvrđeno Portalu Analitika, zatražili hitno puštanje na slobodu svog klijenta.

Rađenović, Petričevićka i Tičić , u pritvoru su zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj tokom kupoprodaje opštinske zemlje na Košljunu u oktobru 2007. godine.

Rađenović je uhapšen 11. marta pod sumnjom da je organizovao koruptivnu mrežu, dok je bio potpredsjednik Opštine za finansije i za sebe i druge pribavio korist u iznosu višem od 350.000 eura. Jelica Petričević, takođe je uhapšena 11. marta zbog sumnje da je pomogla Rađenoviću da zloupotrijebi službeni položaj, odnosno omogućila odobravanje kredita, za koji je garantovala budvanska opština, a kojim je Budvanin Vido Rađenović platio zemlju na Košljunu, koju je kupio u dogovoru sa Lazarom Rađenovićem.

Aleksandar Tičić uhapšen je 12. marta, a osumnjičen je da je kao menadžer Opštine Budva i predsjednik komisije za prodaju zemlje na Košljunu takođe bio dio koruptivne mreže Lazara Rađenovića.

U ovom predmetu osumnjičen je i Budvanin Vido Rađenović, na čijem iskazu se temelji naredba za sprovođenje istrage, ali tužilaštvo za njega nije tražilo pritvor.

Portal Analitika