Abiznis

Institut u Igalu privatizuju neke od najprestižnijih svjetskih kompanija

2904institut
P
ored ogromnog interesovanja crnogorske javnosti ko stoji iza američko-engleskog konzorcijuma zainteresovanog za Institut “Simo Milošević” u Igalu, građani su do sada jako malo informisani o značaju, veličini i imidžu Internacionalne Velnes Grupe koja učestvuje na aktuelnom tenderu. Radi se o konzorcijumu koga čine neke od najprestižnijih i najpoznatijih svjetskih kompanija  u pojedinim oblastima.

Institut u Igalu privatizuju neke od najprestižnijih svjetskih kompanija
Portal AnalitikaIzvor

Konzorcijum International Wellness Limited Group čine: američki IMG, Internacionalna Grupa (IG), Brown Rudnick, Sterling Campbell, International Hospitals Group, Replus i KCM Capital Limited. Svi podaci o konzorcijumu i kompanijama članovima sa njihovim linkovima su lako dostupni na web adresi www.iwellg.com.

Internacionalna Grupa (IG) jedna od najvecih multidisciplinarnih privatnih grupa sa ostvarenih preko 450 projekata u 51 zemlji  sa ukupnom vrijednošću preko tri milijarde funti, kao i sa projektima sa UN, Svjestskom bankom i 25 vlada u svijetu. U njenom holdingu je IHG, najveća zdravstvena ustanova u svijetu sa poslovima u zdravstvenim i rehabilitacionim centrima 48 zemalja svijeta. U sastavu  IG je, između ostalog, i čuveni Stoke Park Spa Hotel koji ima najveću moguću  hotelsku kategoriju 5AA sa tradicijom dugom više od 100 godina.

Američki IMG je globalni lider u oblasti sporta, mode i medija, čiji su klijenti čuveni golfer Tajger Vuds, teniseri  Đoković, Šarapova, Vilijams, Nadal i Federer, kao i čuvena Barkli fudbalska liga i UEFA šampionat. IMG je nerazdvojivi dio poznate teniske akademije Boletijeri na Floridi i više od 3000 drugih klijenata iz svijeta sporta, medija i mode.

Sterling  Kambel je vodeći globalni rezidencijalni i komercijalni developer sa dvadesetpetogodišnjim iskustvom kao i Broun Rudnik jedna od najuspješnijih svjetskih advokatskih kompanija sa kancelarijama u Vašingtonu, Bostonu, Njujorku, Londonu i Dablinu. Njihovo zajedničko iskustvo pokriva projekte od Hilton spa i velnes centra u Portugalu, Shemins resor u Francuskoj, Termal rehabilitacionog centra u Švajcarskoj, Jumeriah rehabilitacioni i spa centar u Dubajiu, Riz  for sison u Lisabonu pa do čuvenog Bobi Mur - Vembli stadiona i mogih drugih projekata.

Grupa menadžera ovog konzorcijuma je već nekoliko puta posjetila Igalo i razgovarala sa vodećim ljudima Instituta i izrazila nadu da će ukoliko budu uspješni na tenderu zajednički nastaviti da grade inoviranu budućnost Instituta. S obzirom na reputaciju članica konzorcijuma, gradjani Herceg Novog i Crne Gore mogu sa pravom da se nadaju da će privatizacija ovoga puta biti uspješna i da će Igalo postati svjetski centar za rehabilitaciju sa pratećim hotelskim i rezidencijalnim objektima.

Portal Analitika