Društvo

BAR: Novo obećanje za prosvjetne i zdravstvene radnike

2904zgrrad
P
redsjednik OO Sindikata prosvjete Crne Gore - Bar Mićo Baltić i delegacija od dvadesetak prosvjetnih radnika koji su ostvarili pravo na kupovinu stana u zgradi prosvjetnih i zdravstvenih radnika (zgrada A/6) juče su razgovorali sa predsjednikom Opštine Žarkom Pavićevićem o nezavidnoj situaciji u kojoj se nalaze.

BAR: Novo obećanje za prosvjetne i zdravstvene radnike
Portal AnalitikaIzvor

Prosvjetni radnici su izrazili nezadovoljstvo odnosom državnih institucija prema prosvjetnim i zdravstvenim radnicima koje su potpisale prvobitni ugovor sa izvođačem radova (ZIB Bar) i Prvom bankom. Kako kažu, osim ministra prosvjete Slavoljuba Stijepovića i predsjednika SPCG gdina Zvonka Pavićevića niko od potpisnika ugovora nije prosvjetnim radnicima odgovorio na zahtjeve o rješavanju problema.

Prosvjetari kažu da su Opština Bar i ZIB Bar već sedam puta pomjerali rokove izradnje, a po posljednjem obećanju gradonačelnika Pavićevića, koje je dao ministru prosvjete Slavoljubu Stijepoviću i budućim stanarima zgrade A/6, krajnji rok završetka zgrade je trebao biti aprila ove godine.

“Prosvjetni radnici su poniženi i revoltirani odnosom prema 100 porodica prosvjetnih i zdravstvenih radnika koje su godinama podstanari i plaćaju velike kirije. Ignorišu se sva obećanja i daju se nova, iako svi znamo da neće biti ispunjena. Pojedine kolege su zaprijetile i radikalnijim mjerama kao znak revolta za nebrigu države za ljude koji su stubovi sistema. Dio kolega je donio zaključak da će se 20. maja useliti u zgradu A/6 nasilno, jer nemaju gdje da borave sa svojim porodicama. O svim zaključcima i odlukama prosvjetni radnici će izvjestiti Ministra prosvjete Slavoljuba Stijepovića i od njega tražiti svu moguću pomoć u rješavanju situacije”, stoji u dopisu medijima kojeg potpisuje predsjednik Opštinskog odbora SPCG Bar Mićo Baltić.

Predsjednik opštine Žarko Pavićević je, kaže Baltić, dao obećanje da će zgrada biti useljiva u narednih 60 dana, te da u njoj fale sva vrata u dva ulaza, i da nema većeg posla. “Smatramo da je to još jedno predizborno obećanje i da ni ono neće biti ispunjeno. Plašimo se da će Prva banka poslije isteka roka aktivirati administrativne zabrane i da će na taj način radnici još više biti ugroženi”, ističe Baltić.

Ž.M.

 

 

Portal Analitika