Društvo

Debeli brijeg: Zaplijenjeno 18 kg skanka

skank
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova –Uprave policije, Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi i službenici Uprave carina su jutros, 29. aprila 2014. godine, na graničnom prelazu Debeli Brijeg, zaplijenili oko 18 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank, saopšteno je iz Uprave policije.

Debeli brijeg: Zaplijenjeno 18 kg skanka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi su u zajedničkoj akciji sa carinskim službenicima, jutros oko 04,00 časa kontrolisali putničko vozilo marke „BMW“, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao albanski državljanin M.A. (28), dok se na mjestu suvozača nalazila albanska državljanka E.A. (26).

Pretresom pomenutog vozila, u prostoru između zadnjeg sjedišta i prtljažnika u tzv. specijalno napravljenom bunkeru, pronađeno je 25 pvc pakovanja koja su ukupno sadržala oko 18 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga skank.

O pronalasku pomenute materije obaviješteni su policijski službenici Grupe za suzbijanje droge Herceg Novi, Kotor i Tivat koji su odmah izašli na lice mjesta i preuzeli M.A. i E.A, pronađenu materiju i vozilo u kojem je bila sakrivena.

O rezultatima pretresa policijski službenici su obavijestili Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Pronađena materija biće poslata na vještačenje u Forenzički centar.

M.A. je lišen slobode, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok su od E.A. prikupljena obavještenja u svojstvu građanina, nakon čega je napustila službene prostorije Centra bezbjednosti Herceg Novi.

M.A. će nakon lišenja slobode danas, uz krivičnu prijavu, biti predat Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

 

Portal Analitika