Društvo

CGO: Spriječi i prijavi korupciju

2804cgo
C
entar za građansko obrazovanje (CGO), organizovaće sjutra petu uličnu akciju “Pozovi: spriječi ili liječi korupciju!” tokom koje će se građanima dijeliti promotivni materijal kroz koji se ukazuje na štetnost korupcije, ali i ohrabruju građani da prijavljuju ove nezakonite radnje inspekcijskim organima.

CGO: Spriječi i prijavi korupciju
Portal AnalitikaIzvor

Aktivisti CGO-a će postaviti štand sa materijalom i biti na raspolaganju građanima od 11 do 13 časova, u tržnom centru Mall of Montenegro.

Prva u nizu ovih akcija je održana 18. marta na uglu Hercegovačke i Njegoševe ulice, druga u šoping molu Delta city, 24. marta, treća na Rimskom trgu 1. aprila, dok je četvrta održana na trgu Republike 22. aprila.

"Tokom ovih akcija su građani su imali mogućnost da se informišu o različitim oblicima korupcije i nezakonitih radnji koje oni sami mogu prijaviti Upravi za inspekcijske poslove, a na samom štandu mogli su anonimno popuniti prijavu i ubaciti lično u kutiju za prikupljanje prijava. Akcije je propratio veliki broj zainteresovanih građana, a aktivisti CGO-a su podijelili nekoliko stotina lifleta i prikupili na desetine prijave građana", saopšteno je iz CGO-a.

Akcija se sprovodi u okviru projekta “Inspekcijom protiv korupcije!”, koji se realizuje kroz Program podrške civilnom društvu u oblasti krivičnog pravosuđa (CJCSP) a koji finansira Ambasada SAD u Podgorici, Biro Stejt dipartmenta za borbu protiv međunarodne trgovine drogom i sprovođenje zakona.

 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Anonimni korisnik
28.04.2014. 23:51

CGO i njena vlasnica treba prvo da vidi sebe jer korumpira brojne novinare pa i urednike nekih medija . Radi se o dokazanoj korupciji jer su uhvaćeni da su ih isplaćivali kao stipendiste iako se radilo o licima u radnom odnosu a ne o redovnim studentima. CGO i njena vlasnica treba da prijave i svoje kolege iz NVO sektora koji podmazuju članove komisije za dodjelu sredstava od lutrije pa su tako samo jednom bračnom paru , za njihove dvije NVO, dali više od četvrt miliona eura . Ambasada SAD u Podgorici I neki Biro Stejt dipartmenta ovako pomažu Crnu Goru glumeći i režirajući anti-koruptivne akcije. Date CGO-u pare oni štampaju 300 flajera i za četiri sata ih dijele prolaznicima koji ih i ako ih uzmu odmah bace i tako stvaraju smeće . A onda slijede izvještaji i analize na podlozi izrežirane predstavice . A pare u džep pa u butike .

0
0