Društvo

Na meti bio automobil Ivana Vujovića

2804pozarkola1
Ford mondeo” bio je meta neidentifikovanog napadača koji je jutros, nekoliko sati iza ponoći, zapalio ovaj automobil, na parkingu u Bloku V, u Ulici Meše Selimovića, dok su “pežo 307”, i još četiri automobila bili kolateralna šteta ovog napada. Portal Analitika saznaje da je “Ford” vlasništvo Ivana Vujovića koji je u zatvoru u Spužu gdje izdržava kaznu zbog ubistva Radomira Savovića 2008. godine.

Na meti bio automobil Ivana Vujovića
Portal AnalitikaIzvor

“Ford” je poliven benzinom pa zapaljen. Očevidaca nema, kao ni materijalnih tragova koji bi doveli do napadača. Inspektori su uzeli izajve od članova Vujovićeve porodice, a kako saznajemo, ispitaće i njega.

Prošle godine, 4. novembra, oko 3.30 sati iza ponoći, neidentifikovani napadač aktivirao je razornu eksplozivnu napravu u zgradi u Bloku V, u kojoj se nalazi stan Vujovića. U eksploziji je gotovo uništen ulaz zgrade do četvrtog sprata. Povrijeđenih nije bilo samo pukom srećom. Istražitelji su tada kazali da se neko u momentu eksplozije našao u hodniku ne bi imao šanse da preživi.

Ivan Vujović osuđen je u martu 2011. godine na 14 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Radomira Savovića, na bulevaru ispred zgrade RTCG, 7. maja 2008. Prema presudi, Vujović je ubio Savovića zbog osvete što ga je ovaj istukao 27. marta 2008. u lokalu „Stara Crna Gora“ u Budvi, kada mu je nanio teške povrede.

Vujović je u zatvoru u Spužu bio akter više incidenata, a u jednom obračunu je i povrijeđen.

Portal Analitika