Abiznis

Lazović: Autoput će doprinijeti oporavku ekonomije

2804vujicazaolinok
P
otpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije prof. dr Vujica Lazović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine Ži Žaolina.

Lazović: Autoput će doprinijeti oporavku ekonomije
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornici su se tokom razgovora osvrnuli na sve elemente uspješne saradnje, ostvarene tokom mandata ambasadora Žaolina u oblasti tehnologije, ekonomije, kulture, prosvjete i nauke, kao i na planove buduće saradnje u realizaciji krupnih investicionih projekata u Crnoj Gori.

Potpredsjednik Lazović i ambasador Žaolin su se saglasili da je projekat autoputa Bar -Boljari najaktuelniji i, ekonomski i finansijski, najzahtjevniji projekat koji povezuje Kinu sa Crnom Gorom, i koji se uz kinesku podršku sprovodi u okviru  programa saradnje sa 16 zemalja Jugozapadne Evrope.

„Ovaj projekat doprinijeće bržem oporavku domaće ekonomije, povećanju broja radnih mjesta, valorizaciji prirodnih resursa zemlje, a biće i odlična prilika stranim investitorima za ulaganje kapitala” - naglasio je potpredsjednik Lazović.

Zvaničnici su se saglasili da u narednom periodu posebnu pažnju treba posvetiti promociji turističke ponude Crne Gore, s obzirom da među stanovnicima Kine postoji izuzetna zainteresovanost za ovu, njima novu, turističku destinaciju.

Potpredsjednik Lazović  je istakao da su postavljeni čvrsti temelji odnosa između Crne Gore i Kine, podsjetivši na dvije izuzetno značajne donacije računarske opreme i gostoprimstvio državnim službenicima iz Crne Gore u okviru  programa tehničke saradnje, kao i na značajnu kreditnu podršku u izgradnji brodova za potrebe crnogorske flote.

Potpredsjednik Lazović se, na kraju razgovora, zahvalio ambasadoru Žaolinu na izuzetno uspješnoj, profesionalnoj i prijateljskoj saradnji.

Žaolina su odvojeno primio i predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i potpredsjednik Skupštine Branko Radulović.

Portal Analitika