Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • U Nikšiću rasvijetljeno aktiviranje eksplozivne naprave u dvorištu i izazivanje požara na vozilu

U Nikšiću rasvijetljeno aktiviranje eksplozivne naprave u dvorištu i izazivanje požara na vozilu

2804nk
S
lužbenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući aktivnosti na rješavanju događaja u vezi sa požarima i eksplozijama, rasvijetlili dva krivična djela počinjena u Nikšiću, od kojih je jedno aktiviranje eksplozivne naprave u dvorištu porodične kuće Ž.B, dok je drugo podmetanje požara na putničkom vozilu vlasništvo M.D.

U Nikšiću rasvijetljeno aktiviranje eksplozivne naprave u dvorištu i izazivanje požara na vozilu
Portal AnalitikaIzvor

 

Službenici CB Nikšić su, zbog sumnje da je na štetu Ž.B. počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću krivičnom prijavom procesuirali R.G. (21) iz Nikšića.

Osnovano se sumnja da je R.G, 16. oktobra 2013. godine u večernjim časovima, došao do kuće oštećenog Ž.B, koja se nalazi u naselju Kočani, gdje je aktivirao i u njegovo dvorište ubacio improvizovanu eksplozivnu napravu, a potom se udaljio sa lica mjesta. Od dejstva eksplozije nastala su manja oštećenja na fasadi kuće.

Policijski službenici su, odmah po prijavi događaja, izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj. Izuzeti su tragovi i predmeti koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. U toku višemjesečnih policijskih mjera i radnji došlo se do sumnje da je R.G. počinio navedeno krivično djelo.

Službenici CB Nikšić su zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv N.M. (23) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da je, na štetu M.D, počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Sumnja se da je N.M, 10. marta 2014. godine, oko 01,10 časova, izazvao požar na putničkom motornom vozilu „VW Passat B6“, koje je bilo parkirano u dvorištu porodične kuće M.D, u naselju Dragova luka, na način što je u unutrašnjost vozila ubacio flašu sa zapaljivom tečnošću – benzinom, koji je potom zapalio. Od dejstva požara je na vozilu nastupila znatna materijalna šteta.

Na lice mjesta je izvršen uviđaj, a izuzeti tragovi i predmeti su upućeni u Forenzički centar. Policijski službenici su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi N.M, kojim su pronašli predmete i tragove za koje se sumnja da potiču iz navedenog krivičnog djela.

Osumnjičeni N.M. je sproveden ZODT u Nikšiću, a nakon konsultacija sa navedenim tužiocem krivična prijava protiv njega podnijeta je u redovnom postupku.

Portal Analitika