Društvo

„Dječji proljećni vikend“ u Delta sitiju

2804djecjivikendok
Ogroman broj posjetilaca prisustvovao je manifestaciji „Dječji Proljećni Vikend“, koja se pod sloganom „Prva ljubav“ održala 26. i 27. aprila u shoping mallu  Delta sitija u Podgorici.

„Dječji proljećni vikend“ u Delta sitiju
Portal AnalitikaIzvor

-Na petom Dječjem proljećnom vikendu talenat i umijeće pokazalo je  56 organizacija i institucija koje rade sa djecom, sa 1475 učesnika. Na parkingu iznenađenja održan je Veliki saobraćajni čas gdje su djeca učila o bezbjednosti u saobraćaju. Tamo su mogli da upoznaju i službenike Vojske Crne Gore, policije, Službe zaštite i spasavanja, a i da isprobaju njihova službena vozila. Posjetioci su imali priliku da vide i animacioni program klovnova NVO „Maškare“ . Publici su se predstavili i Dječji hor „Zvjezdice“ i „Suncokreti“ , kao i učesnici Međunarodnog festivala folklora. Manifestaciju su uljepšali i učesnici iz plesnih škola, Dječijeg saveza, baletskih škola, raznih udruženja. Posebni gosti bili su mališani iz iz Dječijeg doma ”Mladost” iz Bijele,  kao i naši drugari iz Resursnog centra za rehabilitaciju djece oštećena sluha i govora iz Kotora,  i iz Centra ”1. jun” iz Podgorice- ističe se u saopštnju, dostavljenom Portalu Analitika.

Tu su bili i učenici osam osnovnih škola, kao i djeca iz privatnih i javnih predškolskih ustanova. Osnovci su se takmičili u igrama bez granica, gdje su se najbolje pokazali učenici škole „Marko Miljanov“ iz Podgorice.

-Napominjemo da učesnici nijesu samo iz Podgorice, već su nam došli iz svih gradova Crne Gore. Uz muziku i ples, mališani su se zabavljali učestvujući i u edukativnim i likovno– kreativnim radionicama. Naravno,  bilo je puno iznenađenja i slatkih nagrada- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika