Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • FILIPOVIĆ: Vraćanje potpisa za prodaju zemljišta u zaleđu Kraljičine plaže je moj odgovoran potez

FILIPOVIĆ: Vraćanje potpisa za prodaju zemljišta u zaleđu Kraljičine plaže je moj odgovoran potez

2804filipovic
P
otpredsjednik opštine Budva Ljubomir Filipović kazao je u izjavi za Portal Analitika da je njegovo povlačenje potpisa za saglasnost za prodaju zemljišta na Kraljičinoj plaži odgovoran potez i dodao da je dobro priznati sopstvenu grešku i ispraviti je prije nego što izazove posljedice.

FILIPOVIĆ: Vraćanje potpisa za prodaju zemljišta u zaleđu Kraljičine plaže je moj odgovoran potez
Portal AnalitikaIzvor

- Možda djeluje neozbiljno da neko da potpis pa ga vrati, ali mislim da je to odgovoran potez. Dobro je da priznate svoju grešku i da je ispravite prije nego što izazove posljedice. Time pokazujete ozbiljnost, a kada bi svi tako funkcionisali u ovom društvu, sistem bi bio mnogo bolji- istakao je Filipović.

On je ponovio da je nakon sagledavanja svih stavki ugovora odlučio da povuče svoj potpis.

- To sam uradio iz razloga što mislim da neke stavke tog ugovora nijesu u skladu sa zakonima ove države. Tu se konkretno radi o dijelu ugovora koji definiše naše obaveze prema investitoru. S druge strane, mišljenja sam da ovakvim postupkom nismo ni na koji način ugrozili opstanak opštine- naglasio je Filipović i podvukao da je opština Budva za nekoliko poslednjih godina uspjela da smanji dug skoro za polovinu, prije svega dobrom poreskom politikom tj dobrom naplatom poreza.
Na pitanje kako će se postojeća kriza u opštini Budva odraziti na predstojeću turističku sezonu, Filipović kaže da razloga za brigu nema.
- Moramo biti malo ažurniji, efikasniji kao sistem lokalne uprave i moramo odgovoriti na zahtjeve građana i zahtjeve turističke privrede. Svi zajedno treba da krenemo da radimo. Ako tako bude, uspjeh je nesumnjiv. Ako nastavimo da radimo kako smo krenuli i ako nastavimo da obavljamo svoje zadatke, sezona neće biti u problemu - zaključio je potpredsjednik opštine Budva.

Podsjećamo,

Filipović

je povukao ranije datu saglasnost i potpis u u ime opštine za prodaju arapskoj „Queens beach development company”, 42,3 hektra zemljišnog kompleksa u zaleđu djevičanske Kraljičine plaže na granici budvanske i barske opštine.

Portal Analitika