Društvo

Rambo: Mediji zaglupljuju narod

rambopocenta
P
jevač i tekstopisac Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, kazao je da je jedan od glavnim problema današnjice politika medija koja sistematski podržava i stimuliše zaglupljivanje naroda.

Rambo: Mediji zaglupljuju narod
Portal AnalitikaIzvor

Rambo Amadeus, koji je Crnu Goru na Evroviziju 2012. predstavljao s pjesmom „Euro neuro“, kazao je u intervjuu za sarajevski portal Klix.ba da je na takmičenje otišao kako bi pomogao Crnoj Gori. Istakao je i kako je njegov stav o Eurosongu isti kao što je bio i ranije.

„Ja sam tamo otišao da pomognem Crnoj Gori da promoviše sebe, svjestan da je to korisno za turizam, a da sa mojim senzibilitetom nema nikakve veze“, rekao je Rambo.

Govoreći o tome smatra li da političari zbog njihovih ciljeva i manipulacija nameću nacionalizam narodu na našim prostorima, on je rekao da je nacionalizam u razvoju države, upoređujući sa razvojem čovjeka kao individue, nužna i neprijatna faza.

„Kao naprimjer kad niču zubi malom djetetu ili kad ima grčeve u stomaku. Ta faza se Evropi događala sredinom 19. vijeka, a kod nas mnogo kasnije, jer smo nažalost dugo bili pod okupacijom Turske, odnosno Austrougarske, Mletačke republike, kako ko, i kako kad. Poslije Drugog svjetskog rata prihvatili smo za nas očigledno previše avangardan socijalizam, pa je red na nicanje zuba tek došao nakon Titove smrti. Političari, prateći ispitivanje javnog mnijenja, samo daju narodu ono sto on traži, vodeći računa o svojim rejtinzima. Zato stvari i napreduju sporije nego što bi se očekivalo, jer se društvo u cjelini ponaša kao najgluplji pojedinac, i sve dok on, kao predstavnik većine ne poželi nešto novo, naprednije, dok on ne razumije, ne može doći do značajnog pomaka“, kazao je Rambo.

Na pitanje koje je rješenje ili savjet za izlaz iz opšteg društveno-političkog i moralnog haosa u kojem živimo, Rambo kaže da prije svega treba urediti medije.

„Sa jedne strane su takozvani nezavisni, koji sprovode interese zapada, sa druge su režimski koji sprovode interese lokalnih vlasti. Strožija politika medija u kojoj bi mediji prije svega služili edukaciji je prvi korak“, kazao je on.

Tvrdi i da turbo-folk muzika nije problem.

„On je postojao uvijek, problem je politika medija koja sistematski podržava i stimuliše zaglupljivanje naroda“, kazao je Rambo.

 

Portal Analitika