Abiznis

IVANOVIĆ: Šarić mi nije platio kartu

ivanovicslajd
M
inistar poljoprivrede Petar Ivanović negirao je da je o trošku Darka Šarića putovao u Pariz i Ženevu. On tvrdi i da nikada nije putovao preko turističke agencije „Biznis travel partner“.

IVANOVIĆ: Šarić mi nije platio kartu
Portal AnalitikaIzvor

„Nije tačno da mi je gospodin Darko Šarić ili bilo ko drugi kupio karte za Pariz ili Ženevu. Avio karta za let Podgorica-Pariz-Ženeva (19.11.2009) i Ženeva-Cirih-Podgorica (20.11.2009) plaćena je sredstvima Agencije Crne Gore za promociju investicija. Račun broj 510/9298/82 izdat je od turističke agencije 'Gallileo'. Posjedujem dokaz o uplati iznosa od 634,81 eura. Nije u pitanju nikakav privatni let, već komercijalni let aviokompanijama Montenegro Airlines i Swiss Air. Nije tačno da sam bilo kada, bilo gdje putovao preko turističke agencije „Biznis travel partner” iz Srbije koju pominje NVO MANS u svom pompeznom istraživanju“, naveo je ministar Ivanović.

Ivanović je, u ragovanju dostavljenom Danu, istakao da nije tačno da podaci Centralnog registra privrednih subjekata Crne Gore dokazuju bilo šta.

"A naročito da sam bio osoba za komunikaciju između panamske kompanije i advokata Zorice Đukanović, o čemu se možete uvjeriti direktnim uvidom u podatke CRPS koji su svima na ovom svijetu dostupni na veb sajtu. Nije mi poznato ko su vlasnici kompanije Adriatik oversis holdings, niti šta je predmet bilo koje njihove transakcije. Sve istraživače, a naročito one koje se bave kupovinom i prodajom informacija, upućujem na advokatsku kancelariju Balard i Ballard. Kao što sam kazao na nedavnom presu, ja ne virim u tuđu poštu, ne bavim se otvaranjem pošiljki, niti snimanjem dokumenata“, istakao je, između ostalog, Ivanović.

Dodao je da „što se tiče Zakona o finansiranju političkih partija, remek-djelu MANS-a i političkih partija međusobno udruženih sa jednim ciljem zgrabiti vlast po bilo koju cijenu, još jednom ponavljam da će Ministarstvo poljoprivrede nastaviti da plaća staračke naknade i premije svim korisnicima koji to pravo ostvaruju.”

 

Portal Analitika