Društvo

Budva: SDP češlja ugovore DPS-a

filipovic
P
otpredsjednik opštine Budva Ljubomir Filipović iz Socijaldemokratske partije SDP iniciraće formiranje komisije u čijem će sastavu biti predstavnici države, kako bi se preispitali svi ugovori i procesi u Opštini Budva koji su izazvali ili bi mogli izazvati štetu, pišu Dnevne novine.

Budva: SDP češlja ugovore DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što se sredinom protekle sedmice oglasila Liberalnapari tija, kao jedan od učesnika vlasti i pozvala koalicionog partnera DPS, a ujedno i SDP sa kojim nije zaključila koalicioni ugovor, te taksativno navela sve projekte koje treba ove godine početi ili završiti, pozvala je i na raskid ugovora sa investitorima koji ne ispunjavaju ugovorene obaveze.

Iz SDP-a su podržali tu inicijativu. Na strpljenje zbog trenutnog stanja u Opštini, te ne baš sjajne finansijske situacije, Filipović je pozvao i zaposlene u lokalnoj upravi.

Trenutna kriza u Opštini Budva, poručuje Filipović, ne smije se odraziti na rad lokalne uprave, a prioritet su pripreme za ljetnju turističku sezonu.

"Svjesni smo da se Budva kao grad i kao opština nalazi u krizi. Suludo je pominjati razloge za to. Gori momenat, posebno pred ljetnju sezonu u gradu koja donosi pola prometa turizma državi za ovakvo dešavanje nije mogao biti kada imamo u vidu da turizam čini 30 odsto našeg BDPa, moramo biti svjesni koliko je naša misija bitna ne samo za grad, već za cijelu državu", kazao je Filipović i pozvao zaposlene u javnom sektoru, kojih u Opštini Budva ima mnogo, a koji razumiju trenutnu finansijsku situaciju, za kašnjenja u isplati zarada, da svoj entuzijazam i svoju odgovornost zadrže do kraja.

Sa druge strane, Filipović određenom broju izvođača radova na opštinskim investicijama, koji koriste situaciju u kojoj se Opština nalazi, poručuje da Opština neće dozvoljavati njihove dalje ucjene.

Predsjednik Skupštine opštine i predsjednik OO DPS Budva Boro Lazović kazao je za Dnevne novine da DPS kao koalicioni partner SDP nije upoznat sa aktivnostima koje ovih dana sprovodi potpredsjednik opštine Ljubomir Filipović.

“Iz medija smo saznali da je povukao potpis sa saglasnosti za prodaju zemljišta na Kraljičinoj plaži. Dokumenti o prodaji su prošli sve komisije i ustanovljeno je da je sve u redu. On je potpisao saglasnost i pismo barske i budvanske opštine je upućeno Vladi.

Samo nakon dva dana Filipović je povukao potpis, a o tome nas nije obavijestio. Ne znamo koji je razlog za takvu njegovu odluku. Nadam se da ćemo u ponedjeljak razgovarati o tome. On treba da nam objasni zašto bi ti ugovori bili štetni po opštinu i zašto je povukao potpis", kaže Lazović.

On smatra da je bilo kolegijalno da se o povlačenju potpisa konsultovao sa koalicionim partnerom ili ga makar obavijestio o tome. (Dnevne novine, CdM)

 

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Anonimni korisnik
28.04.2014. 17:27

Još da si dao neopozivu ostavku možda bi ti se i moglo vjerovat . Ovako više liči da nijesi do kraja ispoštovan u toj raboti ili da si nezadovoljan tvojim dijelom dila.

0
0
D Dejan
28.04.2014. 09:10

Ovo mi sve lici na smisljeno zamajavanje gradjana, Tobos se nesto radi ali nikad nista konkretno. Da li je ulasku u NATO sve podredjeno pa se sve gura pod tepih dok se cilj ne postigne. Ako je ulazak u NATO pocetak funkcionisanja normalne drzave ajde odmah da to zavrsimo. Ali da dobijemo garancije da ce pravosudje suditi ni po babu ni po stricevima. DPS po logici stvari ne bi nikako trebao biti za NATO. To je poslednja karta sto imaju u rukama. Kad nju ispucaju kraj. Pa ne misle valjda da oni imaju vizije ha ha.

6
0
m m
28.04.2014. 06:23

Kad ih procesljaju stavit ce ih na sto i dati Boru da podijeli tri pa jednu(DPS:SDP) kao sto su dijelili i do sada. Dzentlemenski ili dzentenenski kako god se vec kaze

1
1
A Anonimni korisnik
28.04.2014. 06:09

Poznata taktika sdpa, vidi se kako su štitili državnu imovinu u slučaju prodaje HTP Primorje - Plavi Horizonti. Zažmurili su kada se radi o prijatelju njihovog vođe.

7
1