Društvo

Budva: SDP češlja ugovore DPS-a

filipovic
P
otpredsjednik opštine Budva Ljubomir Filipović iz Socijaldemokratske partije SDP iniciraće formiranje komisije u čijem će sastavu biti predstavnici države, kako bi se preispitali svi ugovori i procesi u Opštini Budva koji su izazvali ili bi mogli izazvati štetu, pišu Dnevne novine.

Budva: SDP češlja ugovore DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što se sredinom protekle sedmice oglasila Liberalnapari tija, kao jedan od učesnika vlasti i pozvala koalicionog partnera DPS, a ujedno i SDP sa kojim nije zaključila koalicioni ugovor, te taksativno navela sve projekte koje treba ove godine početi ili završiti, pozvala je i na raskid ugovora sa investitorima koji ne ispunjavaju ugovorene obaveze.

Iz SDP-a su podržali tu inicijativu. Na strpljenje zbog trenutnog stanja u Opštini, te ne baš sjajne finansijske situacije, Filipović je pozvao i zaposlene u lokalnoj upravi.

Trenutna kriza u Opštini Budva, poručuje Filipović, ne smije se odraziti na rad lokalne uprave, a prioritet su pripreme za ljetnju turističku sezonu.

"Svjesni smo da se Budva kao grad i kao opština nalazi u krizi. Suludo je pominjati razloge za to. Gori momenat, posebno pred ljetnju sezonu u gradu koja donosi pola prometa turizma državi za ovakvo dešavanje nije mogao biti kada imamo u vidu da turizam čini 30 odsto našeg BDPa, moramo biti svjesni koliko je naša misija bitna ne samo za grad, već za cijelu državu", kazao je Filipović i pozvao zaposlene u javnom sektoru, kojih u Opštini Budva ima mnogo, a koji razumiju trenutnu finansijsku situaciju, za kašnjenja u isplati zarada, da svoj entuzijazam i svoju odgovornost zadrže do kraja.

Sa druge strane, Filipović određenom broju izvođača radova na opštinskim investicijama, koji koriste situaciju u kojoj se Opština nalazi, poručuje da Opština neće dozvoljavati njihove dalje ucjene.

Predsjednik Skupštine opštine i predsjednik OO DPS Budva Boro Lazović kazao je za Dnevne novine da DPS kao koalicioni partner SDP nije upoznat sa aktivnostima koje ovih dana sprovodi potpredsjednik opštine Ljubomir Filipović.

“Iz medija smo saznali da je povukao potpis sa saglasnosti za prodaju zemljišta na Kraljičinoj plaži. Dokumenti o prodaji su prošli sve komisije i ustanovljeno je da je sve u redu. On je potpisao saglasnost i pismo barske i budvanske opštine je upućeno Vladi.

Samo nakon dva dana Filipović je povukao potpis, a o tome nas nije obavijestio. Ne znamo koji je razlog za takvu njegovu odluku. Nadam se da ćemo u ponedjeljak razgovarati o tome. On treba da nam objasni zašto bi ti ugovori bili štetni po opštinu i zašto je povukao potpis", kaže Lazović.

On smatra da je bilo kolegijalno da se o povlačenju potpisa konsultovao sa koalicionim partnerom ili ga makar obavijestio o tome. (Dnevne novine, CdM)

 

 

Portal Analitika