Društvo

Pink M Krivokapiću: Osudite Ivanovićev govor mržnje

2704pink-m-logo

Kolegijum Pink M televizije uputio je pismo predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću u kojem traži da reaguje povodom, kako su naveli, kampanje govora mržnje koju uredništvo Vijesti sprovodi mjesecima. "Obraćamo vam se povodom pisma koje Vam je uputio direktor tabloida Vijesti, pamfleta koji predstavlja eklatantan primer sijanja mržnje, ksenofobije, stvaranja podjela i izazivanja sukoba", kaže se u pismu kolegijuma Pink M televizije.

Pink M  Krivokapiću: Osudite Ivanovićev govor mržnje
Portal AnalitikaIzvor

"Imajući u vidu kvalifikacije koje je Ivanović iznio javno, obraćajući se Vama, te stvarajući utisak da od Vas dobija podršku za govor mržnje, smatramo da ste dužni da reagujete i osudite ovaj očigledan primjer primjene fašističkih principa na javnoj crnogorskoj sceni.

Televizija Pink M nije nikakva TV stanica uvezena iz Srbije, kako to Ivanović tvrdi, već crnogorska televizija koja na ovom prostoru legalno posluje od 2002. godine, obezbjeđuje egzistenciju za sedamdesetak zaposlenih, kao i za članove njihovih porodica i uredno izmiruje sve obaveze prema državi. Televizija Pink M je nacionalna televizija koja aktivno učestvuje u svim društveno - korisnim akcijama i kroz svoje sadržaje redovno promoviše crnogorski identitet. Pink M je najgledanija televizija u Crnoj Gori i upravo činjenica da smo pretekli Ivanovićevu TV Vijesti i ostavili je daleko iza nas, da smo pružili javnosti Crne Gore mogućnost da čuje i drugu stranu, a ne samo ono što joj medijski koncern Vijesti saopštava, zapravo je ono što je Ivanovića motivisalo da izgubivši sve tržišne utakmice pređe na teren podzemno-političkih prijetnji, podmetanja i ucjena", kaže se u pismu.

Prema riječima kolegijuma Pink M, jasno je da gubljenjem tržišnog monopola, slabi i "medijska batina" kojom Ivanović godinama drži Crnu Goru u permanentnom strahu: ko će, iz kojih razloga i motiva, ujutru osvanuti kao meta njihovog ucjenjivanja? Kome će se život u pakao pretvoriti, ukoliko ne prihvati ucjene ovih medijskih reketaša?

"I ovaj pamflet baziran je upravo na tom istom principu: pokušaj Ivanovića, da krijući se iza Vas i Vaše funkcije, zastraši crnogorsku javnost, da iscrta mete na čelima onih koji su mu poslovna ili politička konkurencija. A sve je to zapravo samo nastavak istog principa koji ova grupa primjenjuje godinama: bezbroj tužbi, ispravki, odgovora koje svakodnevno stižu Ivanoviću i njegovim partnerima, neće uspjeti da isprave sve nepravde, klevete i laži koje su nažalost za ishod imale i fizički nestanak pojedinih ljudi".

Kolegijum TV Pink izražava uvjerenje da će Krivokapić osuditi Ivanovićev govor mržnje.

"Vjerujemo da ćete, kao jedan od najviših državnih funkcionera i osoba koja je kroz svoj politički i lični angažman dokazala da se zalaže za principe demokratije, zanemariti trenutne partijske ili bilo koje druge interese i najoštrije osuditi Ivanovićev govor mržnje, sijanje zla i podjela. Sigurni smo da dobro razumijete sadržaj našeg pisma, kao i posljedice koje ovakav govor mržnje sa sobom nosi. Ovo utoliko prije jer ste i Vi sami, kao i Vaša stranka, članovi Vaše porodice i prijatelji bili godinama izloženi, uvredama, prijetnjama, diskreditacijama, klevetama – poznatim novinarskim metodama vlasnika Vijesti", zaključuje se u pismu.

 

Portal Analitika