Društvo

Kongres AIPS u Bakuu

264baku
B
aku će od sjutra do 2. maja biti domaćin 77. Kongresa Svjetske asocijacije sportskih novinara (AIPS), u čijem će radu učestvovati i delegacija Udruženja sportskih novinara Crne Gore, saopšteno je iz te asocijacije.

Kongres AIPS u Bakuu
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da će u okviru Kongresa AIPS-a biti održani i izborni Kongres AIPS Evropa.

Za mjesta predsjednika, generalnog sekretara i blagajnika do sada su prijave poslali samo Grk Janis Daras, Čarls Kamenzuli sa Malte i Murat Agče, koji su i do sada obavljali te funkcije.

Na Kongresu će biti biran i Izvršni odbor, a za devet mjesta prijavljeno je 17 kandidata.

"Svaka evropska zemlja prisutna na Kongresu u Bakuu dobiće listu kandidata, na kojoj mora označiti devet imena za novinare koje žele vidjeti u Izvršnom odboru AIPS Evrope. Svaki listić koji bude imao manje ili više od devet označenih imena biće nevažeći. Zbrajanjem glasova izabraće se devet predstavnika sa najvećim brojem glasova", piše u saopštenju dostavljenom agenciji MINA.

Navodi se da će u slučaju jednakog broja glasova, u prednosti će biti onaj novinar ko je duže član Svjetske asocijacije sportskih novinara.

Saopšteno je da će novo rukovodstvo biti birano na tri godine.

"Zbog usklađivanja rada i izbora u AIPS-u u cijelom svijetu, nova garnitura vodećih ljudi AIPS Evrope biće birana na tri godine, a ne na četiri kao do sada, kako bi se 2017. održali jedinstveni izbori ne samo u svim kontinentalnim sekcijama, nego i u rukovodstvu AIPS-a", piše u saopštenju.

Portal Analitika