Abiznis

NTO: Zadovoljni početkom sezone

264sasa_radovic
K
riza u Ukrajini evidentno ostavlja posljedice na turistička dešavanja u cijeloj Evropi, kaže direktor Nacionalne turističke organizacije Saša Radović.

NTO: Zadovoljni početkom sezone
Portal AnalitikaIzvor

On je, za Antenu M, kazao da je iz kontakata sa svim drugim mediteranskim turističkim destinacijama, vidljivo da je pad bukinga sa ruskog i posebno ukrajinskog tržišta - evidentan.

„Tako da Crna Gora je tu negdje u prosjeku sa ostalim destinacijama kakve su recimo Grčka, Španija i Italija. Ne očekujemo porast ruskih turista koji smo imali prethodne godine od 20 odsto ali očekujemo solidnu sezonu, broj Rusa na nivou prethodne godine, a uz neke dodatne aktivnosti koje preduzimamo, možda još možemo računati na nekoliko procenata povećanja sa tog tržišta", kaže Radović.

Direktor NTO kaže i da je zadovoljan početkom sezone, uprkos tome što su u nekim gradovima, turisti zatekli građevinske radove.

"Još nemamo ozbiljnijih pritužbi na boravak, ali moramo biti svjesni toga da svakog gosta već u ovom trenutku moramo dočekati potpuno spremni i biti svjesni da sezone svake godine sve ranije počinju i da moramo neke naše regulative tipa zabrane građevinskih radova shodno tome prilagođavati i pomjerati više ka zimi. U ovakvoj situaciji kada se svi borimo bukvalno za svakog gosta ne smijemo sebi dozvoliti luksuz ni pojedinačnih, a kamoli kolektivnih reklamacija od nekih partnera", ističe Radović.

Po Radoviću, očekuje nas uspješno ljeto.

"Čini se da smo dobro počeli, imamo dobre najave tako da očekujemo da ono što smo planirali ekonomskom politikom Vlade negdje krajem prethodne godine ostvarimo, a to je ipak da se očuva taj trend rasta, pa makar simbolično, par procenata", zaključuje Radović.

 

Portal Analitika