Društvo

Otkazan performans LGBT Foruma Progres u Baru

2404progres
P
redstavnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova i LGBT Forum Progres su danas u popodnevnim časovima održali sastanak, nakon kojeg je donesena odluka da se performans LGBT Forum Progres, koji je trebalo da bude održan sjutra, 26. aprila 2014. godine, ispred prostorija Centra bezbjednosti Bar, pod nazivom „Govor mržnje nije šala“, otkaže, saopštla je Uprava policije.

Otkazan performans LGBT Foruma Progres u Baru
Portal AnalitikaIzvor

Naime, prethodno je na sastanku, koji je održan na inicijativu UPMUP, predstavnicima LGBT Forum Progres predočeno da je procijenjeno da se radi o javnom okupljanju izuzetno visokog rizika, s obzirom da su informacije koje UP posjeduje ukazivale na to da bi sasvim izvjesno došlo do remećenja javnog reda i mira u većem obimu.

Predstavnici LGBT Foruma Progres su takođe upoznati sa negodovanjem građana Bara zbog remećenja njihove rutine, koja je bila neophodna radi pripreme adekvatnog obezbjeđenja ovog skupa.

Takođe je konstatovano da bi obezbjeđenje ovog skupa, na kojem je trebalo da bude angažovano 600 policijskih službenika, UPMUP koštalo oko 30.000 eura, što predstavlja značajna finansijska sredstva koja nisu predviđena budžetom.

Predstavnici LGBT Forum Progres su uvažili prezentovane činjenice, uz zajednički zaključak da će UPMUP i ova organizacija partnerski raditi na prevenciji budućih propusta kada je prekršajno procesuiranje lica koja upućuju prijetnje LGBT osobama u pitanju.

Ovo posebno iz razloga što je ocijenjeno da mjere upozorenja, koje su službenici CB Bar izrekli osobama koje su identifikovane kao lica koja su pripadnicima LGBT zajednice upućivala prijetnje putem Facebook-a nisu bile primjerene situaciji, te da ih je trebalo prekršajno procesuirati bez obzira što su tvrdila da se radilo o šali.

Kako bi ojačali dosadašnju saradnju LGBT zajednice i Uprave policije, rukovodilac Odsjeka za javni red i mir UPMUP, Duško Koprivica, i izvršni direktor LGBT Forum Progres, Stevan Milivojević, će naredne sedmice posjetiti CB Bar, gdje će sa načelnikom, Milošem Radulovićem, i njegovim saradnicima razgovarati o prevazilaženju pomenutih problema, radi uspostavljanja čvršće saradnje LGBT zajednice i CB-a na lokalnom nivou, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.