Društvo

Regionalna konferencija „Suzbijanje govora mržnje na internetu”

2504konferencija
F
orum MNE (Forum mladi i neformalna edukacija) i Uprava za mlade i sport organizuju od 28. do 29. aprila 2014. godine, u hotelu Maestral, u Budvi, regionalnu konferenciju „Suzbijanje govora mržnje na internetu”.

Regionalna konferencija „Suzbijanje govora mržnje na internetu”
Portal AnalitikaIzvor

„Konferencija će biti prilika da se prezentuju kampanje u Crnoj Gori i zemljama regiona, ali da se, ujedno, i razgovara o daljim koracima i regionalnoj saradnji. Istovremeno, konferenciji će prisustvovati i predstavnik Savjeta Evrope koji će govoriti o kampanji na evropskom nivou“, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Organizatori navode da se Crna Gora se u maju 2013. godine zvanično priključila kampanji o suzbijanju govora mržnje na internetu koju je inicirao Savjet Evrope.

„Pored aktivnosti koje se sprovode na nacionalnom nivou, smatramo da je od velikog značaja inteziviranje regionalne saradnje po pitanju problema koji predstavlja govor mržnje, te razmjena iskustava i informacija o sprovođenju kampanje, pa će se o tome govoriti i na konferenciji“, zaključak je saopštenja.

 

Portal Analitika