Abiznis

MBA: Seminar “Od ideje do biznisa” za srednjoškolce sa sjevera

2504seminarmbaok
P
redstavnici Montenegro biznis alijanse (MBA) su u hotelu “Franca” u Bijelom Polju učenicima srednjih škola održali seminar na temu „Od ideje do biznisa”. U ovoj finalnoj fazi projekta seminaru su prisustvovala po tri učenika iz sedamnaest srednjih škola sa sjevera Crne Gore.

MBA: Seminar  “Od ideje do biznisa” za srednjoškolce sa sjevera
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno Portalu Analitika iz MBA, seminar je vodila menadžer te poslovne asocijacije Bojana Kalezić.

-Predstavnik Opštine Bijelo Polje Mujo Vreva uputio je mlade u to koje su šanse za razvijanje biznisa na lokalnom nivou. Prof. dr Dragana Radević, direktorica Instituta za preduzetništvo i ekonomski razvoj (IPER) i predavač na Univerzitetu Donja Gorica održala je zanimljivo predavanje na temu „Preduzetništvo kao način razmišljanja” i „Od ideje do biznisa”. Njen cilj je bio da podstakne učenike da razmišljaju preduzetnički i s tim u vezi istakne važnost ove djelatnosti za njihov lični uspjeh kao i za ukupan razvoj sjevera naše zemlje. Seminar je zatvorio Marijo Šuša, predstavnik Hypo Alpe Adria banke, koji je učenicima skrenuo pažnju na grantove i kredite kao izvore finansiranja biznis ideje.  Na kraju, učenicima su podijeljeni USB uređaji- precizirano je u saopštenju.

Ovim seminarom finalizovan je Projekat „Mladi i biznis” podržan od strane američke Ambasade kroz Program malih grantova demokratske komisije.

Portal Analitika