Društvo

Oslobođeni Vrbica i Marković

2504suddd
V
iši sud u Podgorici oslobodio je danas bivše sudije cetinjskog osnovnog suda Gorana Vrbicu i Nebojšu Markovića optužbe da su, na račun budžeta, italijanskoj firmi Framek pribavili protivpravnu korist od 800.000 eura, prenosi Antena M.

Oslobođeni Vrbica i Marković
Portal AnalitikaIzvor

Vijeće sudije Biljane Uskoković presudilo je da nema dokaza da su bivši predsjednik cetinjskog osnovnog suda Goran Vrbica i nekadašnji sudija tog suda Nebojša Marković prije sedam godina oštetili državni budžet i iz sudskog depozita isplatili italijanskoj firmi Framek 800.000 eura, javila je Antena M.

Prema optužnici, oni na to nijesu imali pravo, jer je preduzeće “Ledo” u depozit cetinjskog suda uplatilo milion eura, ali u korist firme “Donze” i jedne kompanije iz Paname, ali ne i Frameka.

Sudija Uskoković je obrazlažući presudu saopštila da je nesporno utvrđen dug ''Leda'' prema italijanskoj firmi, tako da su odluke cetinjskih sudija u tom slučaju bile u skladu sa zakonom.

“Od početka sam smatrao da nije uopšte trebalo da dođe do suđenja. Sada je ta nepravda ispravljena i ja se nadam da će brzih dana moj klijent da se vrati na mjesto predsjednika suda”, izjavio je nakon izlaska iz sudnice advokat Zoran Piperović, branilac sada suspendovanog predsjednika cetinjskog suda Gorana Vrbice.

Advokat Piperović je nagovijestio da će nakon pravosnažnosti presude, tražiti odgovore na pitanje kako je po njima više nego ''tanka'' optužnica uopšte došla do suda.

Optuženi Marković zadovoljan je presudom, iako očekuje žalbu tužilaštva. Njegov advokat Predrag Đolević smatra da je oslobađajuća presuda u ovom slučaju bila jedino moguća.

foto:kurir-info.rs

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.