Društvo

Rasvijetljeno šest krađa počinjenih tokom ovog mjeseca u Podgorici

haps
Sl
užbenici Uprave policiije Ministarstva unutrašnjih poslova – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su šest imovinskih delikata počinjenih u aprilu ove godine na području ovog grada – jedno krivično djelo teška krađa, četiri krivična djela krađa i jedno krivično djelo krađa u pokušaju, i zbog osnovane sumnje da su ih počinili procesuirali osam lica iz Podgorice, saopšteno je iz Uprave policije.

Rasvijetljeno šest krađa počinjenih tokom ovog mjeseca u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Osnovano se sumnja da su maloljetni AA. (17) i T.H. (14), 23. aprila 2014. godine, na štetu P.P, počinili krivično djelo krađa na način što su ušli u kombi vozilo, vlasništvo jedne autoprevozničke firme, koji se nalazio na parkingu u blizini Autobuske stanice, odakle su iz pretinca pored vozačevog sjedišta otuđili torbicu u kojoj su bili dokumenta, lične stvari i 300 eura.

Takođe se sumnja da su pomenuti A.A. i maloljetni S.A. (15), u noći između 15. i 16. aprila 2014. godine, počinili krađu na štetu R.P. tako što su iz pomoćnog objekta koji se nalazi pored kuće oštećenog, u ulici Boška Buhe, otuđili aparat za zavarivanje, brusilicu, ručna kolica, obuću i drugi alat i stvari.

Slobode je lišen I.R. (29), zbog sumje da je, na štetu G.P, počinio krađu u pokušaju. On je, kako se sumnja, 23. aprila 2014. godine, kroz prozor ušao u kuću osumnjičenog, koja se nalazi u naselju Park šuma Zagorič, iz koje nije uspio ništa da utuđi.

Sumnja se i da je H.A. (18) počinio krađu tako što je, u noći između 22. i 23. aprila 2014. godine, provalio u vozilo „VW Passat“, vlasništvo E.K, odakle je otuđio 50 eura i 50 pari patika.

M.H. (26) i E.B. (23) su osumnjičeni da su počinili krivično djelo krađa na način što su, 17. aprila 2014. godine, iz kuće B.B, koja se nalaziu Kosovskoj ulici, otuđili šporet, frižider i klima uređaj.

Sumnja se da je B.Đ. (22) počinio tešku krađu na način što je, u noći između 05. i 06. aprila 2014. godine, provalio u putničko vozilo „Citroen Berlingo“, vlasništvo A.L, koje je bilo parkirano u Drvarskoj ulici, iz kojeg je potom otuđio motornu testeru i vibracionu bušilicu.

Službenici CB Podgorica su protiv osumnjičenih lica Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici podnijeli posebne izvještaje, kao dopune krivičnih prijava prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.

Policijski službenici pronašli su i vlasnicima vratili dio otuđenih stvari, dok se za ostalim stvarima traga.

 

Portal Analitika