Društvo

Za 40 godina Univerziteta izložba studentskih radova, SevdahBABY…

univerzitet
S
tudentski kulturni centar planira da nizom kulturno-umjetničkih aktivnosti obilježi Dan Univerziteta Crne Gore – 29. april. Univerzitet Crne Gore će 29. aprila proslaviti 40 godina postojanja.

Za 40 godina Univerziteta izložba studentskih radova, SevdahBABY…
Portal AnalitikaIzvor

 

Kako je iz SKC-a saopšteno  Portalu Analitika, u sklopu obilježavanja Dana UCG-a, u ponedjeljak 28. aprila, od 10 do 15 časova, u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti, biće organizovana izložba na Trgu Svetog Petra Cetinjskog u blizini Rektorata UCG. To je jedinstvena prilika da se prikaže stvaralaštvo crnogorskih studenata i promocija njihove kreativnosti u krugu studentske populacije i šire javnosti. Pored izložbe studenata FLU-a, biće organizovan i nastup studenata Muzičke akademije, koji će upotpuniti program.

Radovi koji budu izloženi na izložbi će biti u ponudi svim zainteresovanima za njihovu kupovinu, a 50% prihoda će biti namijenjeno u humanitarne svrhe. Takođe, radovi studenata FLU će tokom čitave sedmice biti izloženi u zgradi Rektorata UCG, gdje će svi zainteresovani biti u prilici da pogledaju djela studenata i da njihovom kupovinom pomognu studente, ali i pokažu humanost jer kao što je navedeno, polovina prihoda ide u humanitarne svrhe.

Istog dana, biće organizovane projekcije filmova za studente, tzv. filmsko veče na ljetnjnjem amfiteatru na krovu Tehničkih fakulteta sa početkom u 19 sati.

Filmsko veče biće organizovano u saradnji sa studentima i profesorima sa Fakulteta dramskih umjetnosti, koji su zaduženi da osmisle program i sadržaj filmske večeri.

Drugog dana obilježavanja Dana UCG-a, planiran je veliki koncert koji će u utorak, 29. aprila u večernjim satima biti organizovan na platou ispred zgrade Tehničkih fakulteta. Na koncertu će nastupili poznata i među studentima veoma popularna grupa SevdahBABY uz domaće DJ-eve, a studenti će uz bogat program, imati priliku za dobar provod.

Ovim putem pozivamo sve studente da prisustvuju događajima koje organizuje Studentski kulturni centar i učestvuju u proslavi četiri decenije postojanja našeg Univerziteta, uz molbu da najavom navedenih događaja u doprinesete uspješnoj organizaciji istih.

 

 

Portal Analitika