Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • DAN: Pronađene dvije nove zabilješke o ubistvu Duška Jovanovića koje nisu sprovedene kao dokazi pred sudom

DAN: Pronađene dvije nove zabilješke o ubistvu Duška Jovanovića koje nisu sprovedene kao dokazi pred sudom

jovanovicdusko
D
anašnji Dan piše da su nakon saslušanja Vuka Vulevića i Armina Muše Osmanagića isplivali novi detalji o ubistvu urednika Dana Duška Jovanovića.

DAN: Pronađene dvije nove zabilješke o ubistvu Duška Jovanovića koje nisu sprovedene kao dokazi pred sudom
Portal AnalitikaIzvor

- Tokom saslušanja aktera istrage došli smo do saznanja da o saslušanju osuđenog Damira Mandića postoje dvije službene zabilješke koje nisu sprovedene kao dokazi pred sudom, pa smo od MUP-a zahtijevali da nam ih dostavi - saopšteno je listu iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

Oni navode da je jednu od te dvije zabilješke objavio list prošle godine, a da od MUP-a očekuju da im dostavi drugu, kao i objašnjenje zbog čega ti dokazi nijesu tretirani prilikom sudskog postupka protiv Mandića. U jednoj od zabilješki, Mandić je priznao učešće u zločinu i detaljno je opisao ulogu Vuka Vulevića i Muše Osmanagića u ubistvu urednika dana, piše list.

- Više državno tužilaštvo neće odustati dok ne utvrdi identitet svih koji su učestvovali u ubistvu Duška Jovanovića.  Do sada je saslušano više desetina svjedoka, među kojima su policijski službenici koji su bili na uviđaju, oni koji su učestvovali u istrazi, njihove starješine, sudija za istrage, sudija koji je vodio sudski postupak, nekoliko državnih tužilaca i njihovi zamjenici - rečeno je iz Tužilaštva.

Dodaje se da su ključnu ulogu u nedavno otvorenom pretkrivičnom postupku imali i članovi Odbora za bezbjednost koji su na prethodnoj sjednici na kojoj je tema bila rasvjetljavanje napada na novinare, akcenat stavili na istragu o ubistvu Duška Jovanovića.

Portal Analitika