Politika

MVPEI: Nije stiglo obavještenje o mogućim sankcijama Rusije

OKRADOVIC
M
inistarstvu vanjskih poslova i evrospskih intergacija (MVPEI) nije stiglo nikakvo obavještenje iz Rusije o mogućim sankcijama te države prema Crnoj Gori, saopštila je generalni direktor za evropske poslove u tom resoru Snežana Radović.

MVPEI: Nije stiglo obavještenje o mogućim sankcijama Rusije
Portal AnalitikaIzvor

Pozivajući se na moskovski list Rosiskaja gazeta, beogradski i podgorički mediji prenijeli su da Moskva sprema odgovor na odluku Crne Gore da podrži sankcije Evropske unije (EU) prema Rusiji.

„U ovom trenutku nisam u posjedu saznanja da je MVPEI stigla bilo kakva nota ili bilo kakvo obavještenje od Abasade Rusije u Crnoj Gori“, kazala je Radović novinarima nakon sjednice Vlade, javlja MINA.

Ambasador Rusije u Crnoj Gori, Andrej Nesterenko, kazao je ranije danas da nije dobio nikakve zvanične najave iz svog Ministarstva o navodnom ukidanju bezviznog režima i trgovinskih olakšica.

U tekstu Rosiskaje gazete, koja slovi za provladin list, kritikovana je politika Crne Gore, posebno "pridruživanje sankcijama SAD i EU protiv Rusije".

Taj medij objavio je da "Moskva razmatra odgovor koji bi mogao da ukljuci ukidanje bezviznog režima i trgovinskih olakšica".

"Uprkos viševjekovnom prijateljstvu sa ruskim narodom i većinskomm protivljenju građana Crne Gore stupanju u NATO, rukovodstvo u Podgorici pridružilo se sankcijama SAD i EU protiv Moskve, istakavši visoko kandidaturu za članstvo u Sjevernoatlantskoj vojnoj alijansi", piše moskovski dnevni list Rosiskaja gazeta.

 

 

Portal Analitika