Abiznis

TELEKOM: Predložena isplata dividendi u iznosu od 21,5 miliona eura

0704telekom
O
dbor direktora Crnogorskog Telekoma je na svojoj sjednici donio odluku da predloži Skupštini akcionara isplatu dividendi u iznosu od 21,5 miliona eura, za finansijsku 2013. godinu. Predloženi iznos dividende po akciji iznosi neto 0,41 euro, saopšteno je iz te kompanije.

TELEKOM: Predložena isplata dividendi u iznosu  od 21,5 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Menadžment Crnogorskog Telekoma je na taj način uspio ispuniti cilj postavljen prošle godine, da se obezbijedi akcionarima isplata dividendi za ovu godinu na nivou od minimum neto 0,40 eura po akciji.

U 2013. godini, ukupni prihodi Crnogorskog Telekoma su iznosili 110,2 miliona eura, a kompanija je ostvarila neto dobit u iznosu 18,8 miliona eura.

Crnogorski Telekom je jedina telekomunikaciona kompanija u Crnoj Gori čije se akcije kotiraju na lokalnoj berzi. Kompanija ima više od pet hiljada akcionara – Mađar Telekom je većinski vlasnik, dok je dio akcija i u vlasništvu crnogorskih građana, kompanija i fondova.

Konačna odluka o raspodjeli dividendi biće donijeta na redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma koja je zakazana za 28. maj 2014. Takođe, na Skupštini akcionara će se usvojiti i kompanijski poslovni i finansijski izvještaji za 2013. godinu.

 

 

Portal Analitika