Abiznis

Rajaner uvodi zimsku liniju Podgorica - London

rajaner
A
viokompanija Rajaner najavila je prvu zimsku liniju Podgorica – London, koja će se od 26. oktobra realizovati dva puta nedjeljno, srijedom i nedeljom, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Rajaner uvodi zimsku liniju Podgorica - London
Portal AnalitikaIzvor

Kako je najavljeno iz te kompanije, u čast otvaranja prve zimske linije u Crnoj Gori, za putovanja u maju i junu obezbijedili su 100 karata po cijeni 19,99 eura za rezervacije do ponedeljka, 28. aprila, u ponoć na prostoru cijele Evrope.

Saradnja koja je otpočela s aviokompanijom Rajaner u 2013. godini, otvaranjem leta ka Briselu, nastavljena je i u 2014. Rajaner je u 2013. godini realizovao letove na relaciji Brisel – Podgorica, a tokom nešto više od četiri mjeseca letjenja zabilježena je popunjenost od 82,2%, odnosno, promet od 11.500 putnika. Takođe, aerodrom Podgorica je, prema ključnim pokazateljima učinka, proglašen za najuspješniji u mreži aerodroma Rajanera u oktobru 2013. godine.

Od 1. aprila 2014. godine, takođe, počela je po prvi put realizacija letova i ka Londonu, dva puta nedeljno tokom cijele IATA ljetnje sezone.

Na obostrano zadovoljstvo uspješna saradnja biće nastavljena otvaranjem linije Podgorica - London tokom zimske IATA sezone (oktobar 2014 – mart 2015.).

„Veoma smo zadovoljni činjenicom da je irski Rajaner prva niskobudžetna aviokompanija koja je otpočela letove sa našeg tržišta, jer se smatra jednim od pionira koncepta niskobudžetnih aviokompanija u Evropi“, kazala je Olivera Brajović, direktorica direktorata za turistički razvoj i standard u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

O respektabilnosti aviokompanije dovoljno govore statistike Evropske asocijacije niskotarifnih aviokompanija (ELFAA) prema kojim je Rajaner u 2013. godini letio na 1600 destinacija u 130 država i prevezao 81.4 miliona putnika.

„O značaju niskobudžetnih aviokompanija (LCC) za tržište koje teži da postane bolje dostupno i povezano s Evropom i svijetom, nije potrebno mnogo govoriti. Prema statistikama ELFAA u 2013. godini je oko 216 miliona putnika na svoje odredište došlo posredstvom LCC aviokompanija što je rast od 6, 7 odsto u poređenju s 2012. godinom. Članice ELFAA, njih 10, su u 2013. godini realizovale iznad 43 odsto svih letova na evropskom nebu“, istakla je Brajović.

Saradnja sa Rajanerom je značajna i u dijelu promocije Crne Gore kao destinacije, putem prisutnosti na sajtu te kompanije, a pogotovu ako se uzme u obzir da je prema statistikama za 2012. godinu sajt posjetilo više od 300 miliona ljudi širom svijeta.

 

 

Portal Analitika