Društvo

Bez rješenja za stoku koja luta po Sutomoru

2404ovceee
N
ačelnik Komunalne policije Zoran Pajović osvrnuo se na problem stoke koja slobodno luta po Sutomoru, ustvrdivši da njegova služba može samo da rješenjem naredi JP Komunalne djelatnosti Bar da je ukloni sa javnih površina, što su u više navrata i uradili.

Bez rješenja za stoku koja luta po Sutomoru
Portal AnalitikaIzvor

«Od JP Komunalne djelatnosti Bar su nas obavijestili da nisu u mogućnosti da postupe po našim rješenjima, jer nemaju prostor za prijem i smještaj stoke koja slobodno luta, a da registrovane klanice koje bi je mogle otkupiti nisu bile zaniteresovane da zaključe ugovor sa navedenim preduzećem. Što se tiče preduzimanja mjera protiv vlasnika stoke, u najvećem broju slučajeva oni se ne mogu identifikovati, obzirom da ova stoka nema identifikacione brojeve», kazao je Pajović.

Ukidanjem kaznenih odredbi Odluke o komunalnom uređenju grada,

Komunalnoj policiji Opštine Bar ukinuta je mogućnost izricanja kazni vezano za način držanja i uzgajanja sitne i krupne stoke. Prekršajne sankcije protiv vlasnika stoke koje se drže i uzgajaju u suprotnosti sa odredbama Zakona o zaštiti dobrobiti životinja može preduzeti Inspektor za veterinarstvo, koji shodno članu 48. ovog Zakona, vrši inspekcijski nadzor nad njegovim sprovođenjem.

«Komunalna policija Opštine Bar je u više navrata obavijestila nadležne organe sa problemom lutajuće stoke, koji izaziva opravdan revolt žitelja Spiča, ali do danas ovaj problem nije kvalitetno riješen», objašnjava Pajović.

Ž.M.

Portal Analitika