Društvo

Nagrada Tomas Ficdžerald značajna za promociju bezbjednosti informacionog sistema

2304vujicaaa
P
otpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović primio je danas Dejana Stijovića, dobitnika nagrade Tomas Ficdžerald i ocjenio da rezultat koji je Stijović ostvario na CISA testiranju imaju značaj za promociju Crne Gore na planu bezbjednosti informacionog sistema.

Nagrada Tomas Ficdžerald značajna za promociju bezbjednosti informacionog sistema
Portal AnalitikaIzvor

Stijović, inače menadžer u Sektoru za zaštitu informacionih sistema i podataka u Crnogorskom Telekomu, osvojio je nagradu za najbolje rezultate na CISA odnosno Certified Information Systems Auditor testiranju, među učesnicima iz 53 zemlje svijeta.

CISA je globalno priznat sertifikat u oblasti revizije, kontrole i sigurnosti informacionih sistema i svjetski je prihvaćen zbog jedinstvenih kriterijuma sertifikacije i visokog stepena prepoznatljivosti u oblastima IT sigurnosti, IT revizije i upravljanja rizikom.

Dojče Telekom je, na nivou Grupe, 2010. pokrenuo internacionalni program treninga i ispita za zaposlene u lokalnim IT bezbjednosnim timovima.

Crnogorski Telekom je učestvovao u tom programu od samog početka i zaposleni u Sektoru za zaštitu informacionih sistema i podataka kompanije, osvojili su maksimalnih deset sertifikata, zajedno sa Stijovićem, kome je pripala Tomas H. Ficdžerald nagrada za najbolji rezultat na svijetu.

Nagrada će Stijoviću biti svečano uručena u Barseloni u septembru na EuroCACS kongresu.

 

Portal Analitika