Društvo

UC: Zaplijenjeno oko 68 kilograma skanka

skank2304
U
zajedničkoj akciji službenika Uprave carina i službenika Uprave policije, danas je na graničnom prelazu Debeli Brijeg - Herceg Novi, zaplijenjeno oko 68 kilograma skanka, saopšteno je iz Uprave carina.

UC: Zaplijenjeno oko 68 kilograma skanka
Portal AnalitikaIzvor

- Carinski službenici  i službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi, su na graničnom prelazu Debeli Brijeg, kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Citroen“, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao albanski državljanin B.Q. (37).

Pretresom pomenutog vozila, u patosu vozila, u specijalno napravljenom bunkeru, pronađeno je 65 pvc pakovanja koja su ukupno sadržala oko 68 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga skank – navodi se u saopštenju.

O pronalasku pomenute opojne droge obaviješteni su policijski službenici Grupe za suzbijanje droge Herceg Novi, Kotor i Tivat, kojima su predati B.Q, pronađena materija i vozilo.

Policijski službenici su lišili slobode B.Q, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Zaplijenjena opojna droga je poslata na vještačenje u Forenzički centar, a osumnjičeni B.Q će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku biti predat nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

 

foto: kurir.rs

Portal Analitika