Društvo

U Nikšiću rasvijetljeno više krivičnih djela

2304niksic
P
olicija je u Nikšiću, tokom proteklih dana, rasvijetlila više krivičnih djela, među kojima razbojništvo i tešku krađu.

U Nikšiću rasvijetljeno više krivičnih djela
Portal AnalitikaIzvor

Za krivično djelo razbojništvo osumnjičen je A.M. (34) iz Nikšića, a za tešku krađu D.Š. (21) iz tog grada.

Nikšićka policija je, u cilju suzbijanja ilegalnog posjedovanja oružja, od D.P. (35) iz Nikšića oduzela pištolj marke »Mauzer« i 15 komada municije.

"A.M. je, kako se sumnja, 18. aprila, počinio krivično djelo razbojništvo, na način što je maskiran ušao u prodajni objekat "Voćar" koji se nalazi u ulici Alekse Backovića u Nikšiću i uz prijetnju nožem od radnice u pomenutom objektu otuđio izvjesnu količinu novca", saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski službenici su uhapsili A.M. koji je, 19. aprila, uz krivičnu prijavu, predat nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

"D.Š. je, kako se sumnja, počinio krivično djelo teška krađa na način što je u noći između 15. i 16. januara, sa parking – prostora u ulici Baja Pivljanina u Nikšiću, otuđio vozilo marke "Volkswagen", nikšićkih registarskih oznaka – vlasništvo P.K. iz Nikšića", dodaje se u saopštenju.

Policijski službenici su ubrzo pronašli vozilo na kojem su konstatovana oštećenja, a nakon preduzetih mjera i radnji identifikovan je D.Š. koji je, 18. aprila, uhapšen i u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, predat nadležnom državnom tužilaštvu na dalju nadležnost.

"Službenici CB Nikšić su, 18. aprila, raspolažući operativnim saznanjima, u Nikšiću, kontrolisali D.P, kod kojeg je tom prilikom pronađena torbica u kojoj se nalazio pištolj marke "Mauzer", kalibra 9 mm sa okvirom u kojem se nalazilo 15 metaka istog kalibra", navode iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se predmetno oružje pošalje u Forenzički centar na vještačenje. Nakon vještačenja slijedi podnošenje krivične prijave.

Portal Analitika