Društvo

SAD: Odobren alkohol u prahu

alkoholok
Lj
udi već hiljadama godina konzumiraju različite vrste alkohola, ali svima je bilo zajedničko jedno – da su u tečnom obliku. Pronalazač Mark Filips osmislio je proizvod koji bi mogao biti revolucionaran kada je konzumiranje alkohola u pitanju – alkohol u prahu. Taj proizvod nazvan je Palcohol i na neki način, odobren je od strane vladinog biroa za alkohol i duvan - "Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau" (TTB).

SAD: Odobren alkohol u prahu
Portal AnalitikaIzvor

Kako bi Palcohol postao alkoholno piće kakvog poznajemo, jedno pakovanje dodate u 1.5 dcl vode. Trenutno je dostupan u ukusima ruma, vodke, kozmopolitana, mohita i margarite. Umjesto vode, prema vlastitom ukusu, možete dodati mineralnu vodu, đus ili neko drugo piće.

Ova vijest je pokrenula brojne rasprave, jer se Palcohol može unijeti na mjesta na kojima alkohol nije dopušten, poput sportskih događaja, koncerata, bioskopa, aviona i slično.

Jedno od pitanja koje se postavlja je i može li se ovaj prah ušmrkavati. Odgovor je da može, ali je to užasna ideja, prenosi Portal RTCG.

„Vidjeli smo komentare o ideji nekih pametnjakovića da se prah ušmrkava. Ne radite to – to nije odgovoran način konzumacije ovog proizvoda. Kako bi to spriječili, u prah smo dodali neke sastojke i povećali mu volumen tako da ćete morati ušmrkati više od pola šoljice kako biste postigli isti efekt kao da ste popili jedno piće. Ako vam padne na pamet da ušmrkavate, biće vrlo bolno i neće se isplatiti”, piše na internet stranici Palcohola.

 

Portal Analitika