Društvo

Peti „Dječji proljećni vikend“ u Delta sitiju

2204djecaaa
O
ko 50 organizacija i institucija koje rade sa djecom prijavilo se za učešće na petom „Dječjem Proljećnom Vikendu“, koji se pod sloganom „Prva ljubav“ održava 26. i 27. aprila u šoping molu Delta sitija u Podgorici.

Peti „Dječji proljećni vikend“ u Delta sitiju
Portal AnalitikaIzvor

“Djeca će tokom cijelog dana uživati u bogatom programu edukativno-zabavnog karaktera. Uz muziku i ples, mališani će se zabavljati učestvujući i u edukativnim i likovno-kreativnim radionicama. Naravno, pripremili smo puno iznenađenja i slatkih nagrada”, saopštili su organizatori.

U subotu i nedjelju svoj talenat pokazaće učenici osam osnovnih škola, kao i mališani iz svih privatnih vrtića. Tu su nevladine organizacije, plesne škole i horovi.

“Ekipa iz Alfa centra održaće veliki saobraćajni čas na parkingu iznenađenja gdje će mališani učiti o bezbjednosti u saobraćaju. Na parkingu će ih čekati specijalna vozila Uprave policije, vojske Crne Gore, bolnicke sluzbe i Sluzbe zastite i spasavanja”, navodi se u saopštenju.

Na Dječjem proljećnom vikendu će učestvovati djeca iz Dječijeg doma ”Mladost” iz Bijele, kao i mališani iz Resursnog centra za rehabilitaciju djece oštećena sluha i govora iz Kotora i iz Resuresnog centra ”1. jun” iz Podgorice.

“Dječji Proljećni Vikend je sa 33.5 hiljada posjetilaca bila jedan od najposjećenih događaja u Delta Sitiju u prošloj godini. Manifestacija je okupila oko 1.500 učesnika iz 50 organizacija i institucija koje rade sa djecom”, saopštili su organizatori i dodali da sve detalje u vezi sa programom zainteresovani mogu naći na naći na sajtu www.djecijiproljecnivikend.com.

Portal Analitika