Društvo

DN: Pod sumnjom ugovori Opštine Budva i Bora Lazovića

2104lazovic
I
nspektori za organizovani kriminala, po nalogu tužilaštva, počeli su provjeru rada budvanske Službe za naplatu komunalija, na čijem je čelu Ivan Dajković, zbog sumnje da su pojedinim investitorima napravljeni svjesni propusti na štetu države, pišu Dnevne novine.

DN: Pod sumnjom ugovori Opštine Budva i Bora Lazovića
Portal AnalitikaIzvor

Podgorički list navodi da je u fokusu je obračun komunalija za gradnju dvije kule budućeg kondo hotela „Porto Budva“, koju nikako da počne lider budvanskog DPS Boro Lazović i njegov rođeni brat Jovo, sa partnerom kompanijom „Alart centar“. Naime, na atraktivnoj lokaciji od gotovo četiri hiljada kvadrata, na kružnom toku kod vrtića, na samo stotinjak metara od Starog grada, Opštine je zaračunala da bi Lazović i njegov partner, trebalo da izmire oko 5,5 miliona eura komunalija. Opštini je u aprilu prošle godine na ime komunalija za kondo hotel, „Alart centar“ uplatio, kako je tada rečeno, oko 1,4 miliona eura, što policija takođe provjerava, a za ostatak iznosa zaključen je ugovor da se izmiri u roku od tri godine.

Za istražitelje je, za sada, sumnjiva i činjenica da je Opština omogućila Lazoviću da, kao garanciju da će vratiti cjelokupan iznos komunalija, ponudi svoju zgradu koju gradi u naselju Gospoština i da je kao takvu procijene na oko četiri miliona eura. Riječ je o nedovršenoj petospratnici, ugrubo izgrađenoj. Prema tom ugovoru, kroz fiducijarni prenos prava svojine Opština se uknjižila na 20 stanova u Lazovićevoj zgradi, nekih 1.900 kvadrata, pa su nedovršeni stanovi procijenjeni na više od 2.000 eura po kvadratu. Lazović je sebi zadržao četiri stana.

Ovakva računica bila je signal policiji da krene u provjeru, imajući u vidu da su cijene stanova na tržištu nekretnina vrtoglavo pale, a Opština sebe dovela u sigurnu štetu, ukoliko Lazović ne izmiri dug, jer nedovršeni stanovi na tržištu ne vrijede ni upola toliko.

Portal Analitika