Abiznis

JELUŠIĆ: U sivoj zoni 145 miliona eura

predrag-jelusic

Procjenjuje se da petina prometa u turizmu nije evidentirana, izjavio je u intervjuu za Dan državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Predrag Jelušić.

JELUŠIĆ: U sivoj zoni 145 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

„Siva zona poslovanja prisutna je kod velikog broja zemalja, pa tako i u Crnoj Gori. Izmjene zakona o turizmu i boravišnoj taksi će uticati na smanjenje neevidentiranog prometa, čiji se udio procjenjuje na 20 odsto ukupnog turističkog prometa“, naveo je Jelušić.

Prihodi od turizma lani su iznosili 721 milion, što znači da je 20 odsto od tog iznosa skoro 145 miliona eura.

On je odgovarajući na pitanje hoće li biti posljedica ukoliko parlament odbije aneks ugovora sa zakupcem Svetog Stefana naglasio da bi postizanje dogovora sa Adriatik propertisom, zakupcem hotela Sveti Stefan, vile Miločer i Kraljičine plaže, bilo u obostranom interesu, dok bi raskid ugovora bio štetan za obje strane.

„Kao i svaki ugovor, tako i ugovor o zakupu hotela Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža definiše prava na raskid, a svaki spor koji ne bude riješen dogovorom ugovornih strana, biće riješen u skladu sa pravilima Londonskog suda za međunarodnu arbitražu. Adriatik propertis je kao zakupac pokrenuo inicijativu za izmjenu osnovnog ugovora zbog izmijenjenih okolnosti, koje nijesu postojale u trenutku potpisivanja ugovora i Vlada je prihvatila da se potpiše aneks, koji je upućen Skupštini. Adriatik propertis redovno izmiruje obaveze prema HG Budvanska rivijera“, istakao je Jelušić.

 

 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S SOCIJALISTA!
20.04.2014. 12:58

Oni KRSTo sa ZARKOM IZ SPLENDIDA lijepo vi je to rekao i poslao poruku! ZIVIJO KRSTO i ZARKO RADULOVIC iz SPLENDIDA!

0
0