Društvo

Na Uskrs u Kotoru japanski “Brod mira”

 

kotorbrod
S
jutra na Uskrs u Kotor će uploviti japanski “Brod mira” i ova misija je u okviru projekta “Globalno putovanje za svijet bez nuklearnog otpada”.

Na Uskrs u Kotoru japanski “Brod mira”
Portal AnalitikaIzvor

“Brod mira” sa matičnom lukom u Japanu krstari svijetom promovišući ljudska prava, zaštitu životne sredine i održivi razvoj, a na ovom putovanju učestvuje osam Hibakuša, ljudi koji su preživjeli eksploziju atomske bombe u Hirošimi i Nagasakiju.

Brod mira će posjetiti 20 luka u 18 zemalja, uz poziv na ukidanje nuklearnog naoružanja, a u Kotoru će im dobrodošlicu poželjeti Gradska muzika.

Projekat je podržala Opština Kotor i NVO Eko Centar “Delfin”.

Povodom dolaska “Broda mira” u kotorskoj Galeriji solidarnosti, u neđelju 20. aprila u 10 sati održaće se konferencija za novinare.

Prisutne će u ime Opštine pozdraviti potpredsjednik Branko Nedović.

(skala radio)

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
t tarzan
19.04.2014. 22:37

"Globalno putovanje za nuklearni slobodni svijet" :))) - nuclear-free world se prevodi kao Svijet bez nuklearnog otpada, a ne kako ste ga preveli tarzanskim googletranslejtom!

1
0
z zagor
20.04.2014. 02:47

izvini centa nismo te prepoznali...

0
0