Društvo

Pavićević i Senić imovinu Pošte pokušali da uknjiže na ZIB?

1904postaVIJEST
P
ošta Crne Gore, kako je potvrđeno Portalu Analitika, zatražila je od Vrhovnog državnog tužilaštva da pokrene istragu protiv predsjednika Opštine Bar Žarka Pavićevića i stečajnog upravnika njegove firme Zavod za izgradnju Bar, Zorana Senića zbog pokušaja da imovinu Pošte unesu u stečajnu masu Pavićevićevog preduzeća koje je nedavno bankrotiralo.

Pavićević i Senić imovinu Pošte pokušali da uknjiže na ZIB?
Portal AnalitikaIzvor

U prijavi se pored ostalog navodi da stečajni upravnik “odbijajući izlučni zahtjev želi da državnu imovinu unese u stečajnu masu private kompanije , što je neprihvatljivo i kapitalno inkriminisano”.

- U stečajnu masu private kompanije stečajni upravnik pokušava da unese započetu zgradu, kao i katastarsku parcel br. 5718/1, građevinsku parcel površine 3.734 kv metara i poslovni prostor telekomunikacija površine 682 kv metra i katastarsku parcel br. 5719 po kulturi javno parkiralište (?!) površine 685 kv metara, koje su upisane u listu nepokretnosti broj 3206 KO Novi Bar na ime POšte Crne Gore a.d. – navodi se u prijavi.

Ukazuje se i kako je Pavićević, bez znanja Pošte ušao u ortakluk sa firmom USEFA, čiji je osnivač izvjesni ruski državljanin, a koja se pojavljuje kao suinvestitor i koja sada potražuje četiri miliona eura od ZIB-a.

U prijavi piše i da je Pošta u sve poslovne aranžmane sa ZIB-om ušla uz saglasnost Vlade, te da nijednim aktom nije pominjan prenos prava svojine.

Prema navodima prijave, stečajni upravnik pokušava da iz državne imovine otme blizu dva i po miliona eura.

Ovim slučajem najvjerovatnije će se pozabaviti specijalno tužilaštvo.

Zavod za izgradnju Bara bankrotirao je u martu, a prema raspoloživim informacijama povjeriocima ukupno duguje 11 miliona eura.

Najveći povjerilac je Poreska uprava Crne Gore kojoj ZIB duguje 2,9 miliona eura, a prioritet u naplati potraživanja imaće 150 radnika kojima se duguje 10 plata.

Portal Analitika