Društvo

UP: Rasvijetljeno razbojništvo u Podgorici

3policijaskicaok
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave policije, Centra bezbjednosti Podgorica su u kratkom roku rasvijetili razbojništvo i identifikovali i lišili slobode S.B. (19), rođenog u Cetinju, nastanjenog u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo, navodi se u saopštenju UP dostavljenom Portalu Analitika.

UP: Rasvijetljeno razbojništvo u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Osnovano se sumnja da je S.B, 16. aprila 2014, oko 19,40 časova, sa dva nepoznata lica, u ulici Mitra Bakića u Podgorici od oštećenog M.R, uz upotrebu fizičke sile, otuđio mobilni telefon iPhone 5S, vrijedan 580 eura.

S.B. je prethodno, kako se sumnja, pozvao radnju za prodaju i servis mobilnih telefona u Podgorici, u kojoj je M.R. zaposlen, lažno se predstavio i kazao da je zainteresovan za kupovinu tog telefona, ali da ne poznaje dobro grad, te da bi stoga želio da mu neko od radnika donese telefon kod Autobuske stanice.

Kada se M.R. dovezao vozilom na pomenutu lokaciju, susreo se sa S.B. i pokazao mu telefon, što su druga dva NN lica iskoristila i zadala mu više udaraca u predjelu glave i tijela, nakon čega su otuđili pomenuti telefon i dali se u bjekstvo.

Policijski službenici su, 17. aprila 2014. godine, kada je oštećeni i prijavio događaj, preduzeli aktivnosti na njegovom rasvjetljavanju, koje su istog dana rezultirale identifikovanjem i lišenjem slobode S.B. i pronalaskom predmetnog telefona.

Mobilni telefen je vraćen oštećenoj strani, a S.B. je danas, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, predat zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Portal Analitika