Politika

Sasi: Pokažite da možete da uhapsite lica koja se bave korupcijom

okkimi
Borba protiv korupcije bila je u fokusu pažnje izvjestilaca Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope tokom višednevnog boravka u našoj zemlji, javlja radio Antena M. Jedan od izvjestilaca Kimo Sasi poručuje da je to ključni izazov na putu ka osvajanju evropskih standarda:

Sasi: Pokažite da možete da uhapsite lica koja se bave korupcijom
Portal AnalitikaIzvor

- Ono što zaista očekujemo da se desi ove godine jeste da vidimo konkretne rezultate, koji će pokazati da lica koja se bave korupcijom mogu da se uhvate i izvedu pred lice pravde, kazao je Sasi.

Prema njegovoj ocjeni, bitna karika u borbi protiv korupcije je državni tužilac.

- Veoma žalimo što parlament u ponedjeljak nije izabrao VDT-a, rekao je Sasi.

Na pitanje novinara ko je za to kriv, Sasi je odgovario da izvjestioci nijesu tu da traži krivce.

- Čuli smo različite stavove o tome zašto nije postignuta dovoljna većina za izbor VDT-a, ali ja ne bih mogao da kažem ko je ''kriv''. Važno je da novi proces izbora bude takav da se postigne široki konsenzus oko jednog kandidata koji će biti izabran, ocijenio je Sasi.

Pored Podgorice, izvjestioci su posjetili i Budvu, i to ne slučajno:

- Svakako da je jedan od razloga i to što smo saznali da je u Budvi bilo korupcije i da su neka lica uhapšena, objasnio je Sasi.

Pored korupcije, izvjestioci su se bavili i nasiljem nad novinarima. Sasi od Vlade očekuje da obezbijedi uslove za nesmetan rad novinara, te da se rasvijetle dosadašnji napadi, posebno slučaj ubistva Duška Jovanovića.

Izvjestioci će pripremiti nacrt izvještaja o napretku Crne Gore, a Parlamentarna skupština SE će se o tom dokumentu izjasniti najvjerovatnije u januaru

 

 

Portal Analitika