Politika

BOGOJEVIĆ: Nisam bio kadar DPS, političke osvete neće biti

okkolepr
T
eza da sam mjesto direktora Zavoda za školstvo svojevremeno dobio kao kadar vladajuće  partije nije istinita, jednako kao što veliki broj ljudi u našem društvu nije dobio svoje pozicije u javnoj upravi zahvaljujući DPS-u, nego su to mjesto zaslužili svojim znanjem talentom i radom, rekao  je u intervuu Vijestima nosilac liste koalicije SDP – Pozitivna u Podgorici Dragan Bogojević.

BOGOJEVIĆ: Nisam bio kadar DPS, političke osvete neće biti
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da je veoma ponosan na rezultate koje je sa svojim saradnicima  ostvario u tom periodu.

- Žalosno je što je upravo veliki broj upravo tih ljudi, talentom i radom bio, a i danas je  žrtva načina na koji se vladajuća partija miješa u oblasti koje bi morali biti autonomne i koje treba da funkcionišu na tehnokratskom, a ne na birokratsko-partijskom kriterijumu. Upravo je to jedna od ključnih stvari koje želim da promjenimo na ovim izborima i siguran sam da će svi profesionalci i građanski orjentisani pojedinci prepoznati moju iskrenost u tom zalaganju – kazao je Bogojević za Vijesti.

On je kazao da postoji više razloga zbog čega je prihvatio da bude nosilac liste SDP-Pozitivna u Podgorici a prvi je „taj što je kao nestranačka ličnost pozvan da bude na čelu liste“.

- To smatram posebno važnim jer to znači da us obje partije prepoznale da je društveni angažman nepartijskih ličnosti ključan kako bi se ostvarile nužne promjene. Nudeći prvo mjesto nestranačkoj ličnosti stranke koje čine ovu koaliciju pokazuju jedan poseban nivo odgovornosti u vremenu u kojem živimo i to po mojem sudu dokazuje spremnost da svi zajedno radimo u javnom, a ne u partijskom interesu – rekao je Bogojević.

Odgovoarajući na pitanje da li će ako bude u poziciji ispitati sve papire podgoričke vlasti i procesuirati odgovorne, Bogojević je naglasio da postoji razlika između odgovornosti i revanšizma.

- Ja vam obećavam da će vlast nakon ovih izbora, u kojoj ćemo mi učestvovati biti odgovorna, i jednako obećavam da neće biti političke osvete prema bilo kome ko drugačije mmisli ili pripada drugoj partiji. Odgovornost i tolerancija to vam je drugo ime za demokratiju. Jasno je da nema demokratske vlasti ukoliko ne postoji podjela vlasti. To što danas podjela vlasti nije izražen u Podgorici poseban  je problem. Moje  zalaganje za demokratiju  je zalaganje za ono što demokratija jeste a to je podjela vlasti. Drugim riječima, nema razloga da je, niti bilo ko „češlja papire“, već to mora da radi nezavisno sudstvo i tužilaštvo. Kad to  ostvarimo ostvarili smo evropsku Crnu Goru – rekao je Bogojević.

 

Portal Analitika