Region

Hrvatska: Vrhovni sud ukinuo presudu Paravinji!

paravinja
V
rhovni sud Hrvatske ukinuo je dio presude Draganu Paravinji, koji se odnosi na pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić jer smatraju da je sudsko vijeće šibenskog Županijskog suda pogrešno utvrdilo činjenično stanje u tom dijelu presude, javlja lokalni portal sibenik.in.

Hrvatska: Vrhovni sud ukinuo presudu Paravinji!
Portal AnalitikaIzvorVrhovni sud dovodi u pitanje je li sud ispravno utvrdio da je bilo pokušaja silovanja, a ako se to nije moglo utvrditi, upitno je li moglo biti teškog ubojstva s ciljem da se prikrije to silovanje. Iako se iz obrazloženja može zaključiti kako Vrhovni sud ne spori da je Paravinja ubio Antoniju Bilić, na ponovljenom suđenju valjaće presuditi je li kvalifikacija ubojstva – teško ili 'obično'.

"Jutros mi je stiglo rješenje Vrhovnog suda u kojem se dio presude koji se odnosi na Antoniju Bilić, pokušaj silovanja i teško ubojstvo ukida i vraća na ponovno suđenje", kazala je Paravinjina odvjetnica Ankica Giljanović za sibenskiportal.hr.

Kako doznaje sibenik.in na šibenskom Županijskom sudu, novo suđenje može započeti već kroz mjesec dana. Sudsko vijeće neće se mijenjati i Paravinji će opet suditi Nives Nikolac. Ako ga osude za klasično ubojstvo, može dobiti 20 do 25 godina manju zatvorsku kaznu.

(index.hr)

Portal Analitika