Politika

ŠĆEPANOVIĆ: EU kriterijume ispuniti suštinski, a ne formalno

marta1504
R
azumijemo posebnu zainteresovanost pojedinih opozicionih poslanika za izbor VDT sa kojim će morati uskoro da vode veoma ozbiljne razgovore.  Nakon što su sami za sebe rekli da su kupovali glasove, pravili privatne kuće od novca građana, dobijali pare od Šarića, uzimali partijska sredstva da bi izgradili vikendice i pomagali sopstvene firme, primili 5,5 miliona eura da bi vodili politički rat protiv Crne Gore, nije ni čudo što žele što prije da izaberu tužioca, za kojeg vjeruju da će im ovo progledati kroz prste, navodi se  usaoptšenju poslanice DPS-a Marte Šćepanović dostavljenom Portalu Analitika.

ŠĆEPANOVIĆ: EU kriterijume ispuniti suštinski, a ne formalno
Portal AnalitikaIzvor

On ističe da je i neupućenima jasno da u Demokratskom frontu nijesu čista posla.

- Namjera opozicije da izabere tužioca po svojoj mjeri nema veze sa demokratijom niti sa potrebom za daljim napretkom Crne Gore ka Evropskoj uniji. Koliko je važno da na ključnim pozicijama u svim strukturama vlasti imamo odgovorne ljude najbolje znamo mi u Demokratskoj partiji socijalista. Formalnim uslovima, koje Evropska unija od nas očekuje da ispunimo, moramo suštinski pristupiti. Crnoj Gori ne treba Vrhovni državni tužilac da bi kazali da smo ga izabrali, već sa te pozicije neko treba  da se odgovrno odnosi prema svim predmetima i da prema svakom jednako primjenjuje zakon. DPS je podržala takvog čovjeka, ali opozicija nije i mi na to nijesmo reagovali, poštujući pravo svakoga da bira po svom nahođenju – navodi se u saopštenju.

On navodi da kada su pored DPS-a, HGI, albanske partije i dobar dio opozicionih poslanika odlučili da ne daju podršku drugom predloženom kandidatu, to je ostatak opozicije predstavio kao udar na demokratiju.

- Ta ista njihova demokratija je protiv Evropske unije, NATO integracija i protiv svoje države. I prije i nakon 2006.godine ostao je isti njihov cilj -  da se u Crnoj Gori ne odlučuje o Crnoj Gori. Dokaza za to je sve više – poručila je Šćepanović.

 

Portal Analitika