Društvo

BUDVA: Parking po satu dva eura, oštećeni stubić 100 eura?

1204budva
U
koliko Skupština u Budvi odobri predlog preduzeća „Parking servis“, cijene parkinga u tom gradu biće uvećane skoro dva puta, pišu Vijesti.

BUDVA: Parking po satu dva eura, oštećeni stubić 100 eura?
Portal AnalitikaIzvor

Prema novom cjenovniku, sat parkiranja noću, na parkingu kod Zeta filma i JAT-a, u centru grada koštaće dva eura, 80 centi više nego do sada.

„Parking servis“ koji je iz opštinskog preduzeća transformisano u Društvo sa ograničenom odgovornošću, gazduje sa oko 2.000 parking mjesta i dva opšta parkirališta u Budvi.

Na pomenutom parkingu od 1. maja do 30. septembra, u dnevnom terminu od 6 do 22 časa započeti sat parkiranja koštaće 1,50 eura, dok će noćna tarifa od 22 do 6 ujutro po satu koštati dva eura. Poslovna propusnica za ljetnji period je 100 eura mjeseno, a turistička 15 eura dnevno. Kada je riječ o zimskom periodu od 1. oktobra do 30. aprila, na ovom parkiralištu cijene su neznatno niže i u dnevnom periodu iznose 80 centi, a 1,20 centi za noćni period. Poslovna propusnica za zimski period je 80 eura na mjesečnom, a turistička 10 eura na dnevnom nivou, pišu Vijesti.

„Parking servis“ je predložio da se naplate sva štećenja, koja naprave nesavjesni vozači na nekom od parkirališta.

„Oštećenje letve rampe (broj četiri) iznosi 100 eura, dok oštećenje rampe (broj šest) je 150 eura. Oštećenje kutije rampe ili štampača je 200 eura, a oštećenje golića ili stubića 100 eura. Za izradu nove propusnice usljed oštećenja ili gubitka plaća se 20 eura“, navodi se u cjenovniku.

Odluka o novim cijenama u Budvi biće donijeta sljedećeg četvrtka, a tada će se i raspravljati o sudbini „Parking servisa“. Rasprava će se voditi na zahtjev opozicionih odbornika Đorđa Vujovića iz Demokratskog fronta i Mijomira Pejovića iz SNP.

Izvor: Vijesti; foto: kurir-info.rs

Portal Analitika