Društvo

Viši sud produžio pritvor osumnjičenim u slučaju Košljun

kosljun
V
iši sud na prijedlog Specijalnog tužilaštva, produžio danas pritvor osumnjičenima u slučaju Košljun za 30 dana, odnosno do 14.maja, saznaje Portal Analitika. U slučaju Košljun, predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović i bivša direktorka Prve banke Jelica Petričević uhapšeni su 11. februara, a savjetnik u Vladi Aleksandar Tičić sjutradan, 12. februara.

Viši sud produžio pritvor osumnjičenim u slučaju Košljun
Portal AnalitikaIzvor

Sudija za istragu Miroslav Bašović nakon saslušanja, 13. februara, puštio ih je da se brane sa slobode, ali su se oni već sjutradan kasno uveče, a neko i iza ponoći, ponovo našli „iza brave“, jer je Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici uvažilo žalbu tužilaštva i naložilo pritvaranje troje osumnjičeni.

Rađenović i Tičić terete se da su 2007. godine zloupotrijebili službeni položaj tokom kupoprodaje opštinske zemlje na brdu Košljun kod Budve. Rađenović je tada bio potpredsjednik Opštine za finansije, a Tičić menadžer Opštine i predsjednik komisije za prodaju opštinske zemlje. Petričević je osumnjičena da je pomogla Rađenoviću da zloupotrijebi službeni položaj, tako što mu je omogućila da Budvanin Vido Rađenović dobije kredit kojim je kupio zemlju na Košljunu. Za taj kredit je garantovala opština Budva, a Vido Rađenović ga je vratio ubrzo po potpisivanju kreditnog aranžmana.

Tužilaštvo tereti i Vida Rađenovića za zloupotrebu službenog položaja putem pomaganja, ali za njega nijesu tražili pritvor. Pretpostavlja se zbog toga što se čitav predmet temelji upravo na njegovom svjedočenju. On je 2. februara specijalnoj tužiteljki 13 sati pričao o navodnoj koruptivnoj mreži koju je napravio Lazar Rađenović kako bi zaradio novac od prodaje opštinske zemlje na Košljunu, a u koju je upleo i njega za šta je dobio 100.000 eura.

Vido Rađenović u svjedočenju je osim troje uhapšenih pomenuo još neke ljude, ali za sada niko od njih nije osumnjičen.

 

Portal Analitika