Društvo

Viši sud produžio pritvor osumnjičenim u slučaju Košljun

kosljun
V
iši sud na prijedlog Specijalnog tužilaštva, produžio danas pritvor osumnjičenima u slučaju Košljun za 30 dana, odnosno do 14.maja, saznaje Portal Analitika. U slučaju Košljun, predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović i bivša direktorka Prve banke Jelica Petričević uhapšeni su 11. februara, a savjetnik u Vladi Aleksandar Tičić sjutradan, 12. februara.

Viši sud produžio pritvor osumnjičenim u slučaju Košljun
Portal AnalitikaIzvor

Sudija za istragu Miroslav Bašović nakon saslušanja, 13. februara, puštio ih je da se brane sa slobode, ali su se oni već sjutradan kasno uveče, a neko i iza ponoći, ponovo našli „iza brave“, jer je Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici uvažilo žalbu tužilaštva i naložilo pritvaranje troje osumnjičeni.

Rađenović i Tičić terete se da su 2007. godine zloupotrijebili službeni položaj tokom kupoprodaje opštinske zemlje na brdu Košljun kod Budve. Rađenović je tada bio potpredsjednik Opštine za finansije, a Tičić menadžer Opštine i predsjednik komisije za prodaju opštinske zemlje. Petričević je osumnjičena da je pomogla Rađenoviću da zloupotrijebi službeni položaj, tako što mu je omogućila da Budvanin Vido Rađenović dobije kredit kojim je kupio zemlju na Košljunu. Za taj kredit je garantovala opština Budva, a Vido Rađenović ga je vratio ubrzo po potpisivanju kreditnog aranžmana.

Tužilaštvo tereti i Vida Rađenovića za zloupotrebu službenog položaja putem pomaganja, ali za njega nijesu tražili pritvor. Pretpostavlja se zbog toga što se čitav predmet temelji upravo na njegovom svjedočenju. On je 2. februara specijalnoj tužiteljki 13 sati pričao o navodnoj koruptivnoj mreži koju je napravio Lazar Rađenović kako bi zaradio novac od prodaje opštinske zemlje na Košljunu, a u koju je upleo i njega za šta je dobio 100.000 eura.

Vido Rađenović u svjedočenju je osim troje uhapšenih pomenuo još neke ljude, ali za sada niko od njih nije osumnjičen.

 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
W Wizard
12.04.2014. 09:45

Katastrofa je ovaj sud. Odredjuju prirvor navodno za 100 000€ a za milionske pronevjere CKB rukovostva ne čine ništa, ni dan pritvora. VDT mjesecima ne odgovara na pitanja Pobjede i tv Pink-m i na priložene materijalne dokaze prave se kao da ih ne vide, dok za nesto sto ni oni nijesu siigurni produžuju pritvor. Pitanje je .... ili ..... ovi u VDT i pojedine sudije kada na pisanje Vijesti reagiju u roku od 24 sata dok kako piše Pobjeda u slučaju Vijesti i Waz ne reaguju ni poslije 6 godina dok na vjestačenje u slucaju CKB koje su radili hrvati nijesu ni prstom mrdnuli. Ovo mi lici na zataskavanje radi nove političke ljubavi SDP i POZITIVNE a znamo ko je osnivač VIJESTI i POZITIVNE i ko je na celu policije .

0
0