Društvo

Sami obnovili put

1104put_bar
R
ekonstrukcija puta Sustaš - Velembusi u dužini od kilometar i po, završena je za rekordnih šest dana. Put su finansirali mještani, akcijom su rukovodili Mahmut Pupi Duraković i Zaim Mujić, a učestvovali su lokalni autoprevoznici, barska stovarišta i građevinske firme, kao i dijaspora ovog kraja.

Sami obnovili put
Portal AnalitikaIzvor

Duraković i Mujić ističu da je za njih najveća pohvala bila kad su čuli da su uradili ono što nije uspjelo nijednom predsjedniku opštine od 1975. godine.

Ovaj put je probijen prije 39 godina, kada su ga mještani sami napravili. Godinama su se opštini obraćali za pomoć, jer je oštećen prilikom probijanja puta za Mikuliće. Molbe za pomoć upućivane su preko mjesne zajednice, ali zahtjevima se nije izlazilo u susret. Ovo ih je i natjeralo da se sami organizuju.

Kako kažu Duraković i Mujić, akcija je bila dosta komplikovana zbog terena, jer je bio problem dopremiti vodu neophodnu za betoniranje. Sada namjeravaju da se obrate saobraćajnoj inspekciji, kako bi se postavila saobraćajna signalizacija kojom bi bilo zabranjeno da ovim putem prolaze kamioni preko 10 tona.

 

Portal Analitika