Društvo

Izložba "Stihija, ljudi, vrijeme" u sjećanje na 15. april 1979.

1004stihija
I
zložba dokumentarne fotografije „Stihija, ljudi, vrijeme“ kao sjećanje na 15. april 1979. godine, biće večeras otvorena u Galeriji Lljetnjikovca „Buća“ u Tivtu, u 20 sati.

Izložba "Stihija, ljudi, vrijeme" u sjećanje na 15. april 1979.
Portal AnalitikaIzvor

Organizatori izložbe su Foto kino i video klub „Mladost“ iz Donje Lastve i tivatski Centar za kulturu.

- Članovi kluba su, svojim fotoaparatima i kamerama, zabilježili na teritoriji opštine Tivat poslijedice zemljotresa, koji je teško pogodio čitavo crnogorsko primorje prije 35 godina, 15. aprila 1979. godine u 7 sati i 19 minuta.

Riječ je o svojevrsnom podsjećanju na zemljotres jačine sedam stepeni Rihterove skale koji je tada pogodio Crnu Goru. Epicentar je bio u moru petnaestak kilometara od crnogorske obale, između Bara i Ulcinja. Zemljotres je trajao desetak sekundi i uglavnom se osjetio duž crnogorske i albanske obale. Poginula je 101 osoba u Crnoj Gori, 35 u Albaniji, a više od 100.000 ljudi je ostalo bez krova nad glavom.

Tada su teško su oštećeni stari gradovi Kotor, Herceg Novi, Budva, Bar i Ulcinj.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.