Društvo

Blokiran račun budvanskog "Vodovoda"

1004budva
R
ačun budvanskom Javnom preduzeću "Vodovod" u blokadi je zbog duga 800.000 eura, saznaju Dnevne novine.

Blokiran račun budvanskog "Vodovoda"
Portal AnalitikaIzvor

Direktor Vodovoda Milenko Medigović potvrdio je za podgorički list informaciju o blokadi, ali nije želio da komentariše ko im je blokirao račun i na koji iznos.

- Tačno je da je račun u blokadi. Ipak, to će brzo biti riješeno, jer danas imam sastanak baš povodom toga – kazao je Medigović.

Prema saznanjima Dnevnih novina na naplatu je stiglo 800.000 eura za prerađenu morsku vodu od kompanije „Mediteran WTE“ koja je gazdovala postrojenjem za desalinizaciju postavljenom na brdu Zavala.

List navodi kako su loši odnosi između dvije kompanije počeli odmah nakon postavljanja postrojenja za desalinizaciju morske vode, 2008. godine. Naime, nakon puštanja u rad regionalnog vodovoda, prestala je potreba za tim postrojenjem, a „Mediteran WTE“ je zatim tužila budvanski Vodovod zbog računa za korišćenje postrojenja.

Iz kompanije „Mediteran WTE“, pak, nijesu željeli da komentarišu blokadu računa budvanskog vodovoda, kao ni tužbu koju su podnijeli prije dvije godine protiv budvanskog Vodovoda, kojom tvrde da im je to opštinsko preduzeće dužno blizu 800.000 za isporučenu vodu.

Portal Analitika