Turizam

TO Bar predstavila ponudu na tri sajma

sajamok
T
uristička organizacija Bar je po prvi put nastupila na sajmu turizma „Odmor bez granica 2014“ u Sankt Peterburgu, od 4.- 6.aprila, na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

TO Bar predstavila ponudu na tri sajma
Portal AnalitikaIzvor

Svoju ponudu su na štandu predstavile i Lokalne turističke organizacije Budve, Herceg Novog i turistička privreda.

Brojnim turističkim agencijama i individualcima podijeljen je raznovrstan reklamni materijal u kome je predstavljena turistička ponuda barske opštine i dali informacije o cijenama u privatnom i hotelskom smještaju, zatim o izletima, prelijepim plažama, manifestacijama, turističkim atrakcijama, kulturno istorijskom nasleđu itd.

U saradnji sa turoperatorom, strateškim partnerima, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, tokom trajanja Sajma upriličena je i prezentacija za preko osamdeset turoperatora i agencija iz ovog grada i regiona u kome živi preko 5 miliona ljudi u ekskluzivnom hotelu „Radisson Royal“ i tom prilikom upućen poziv agencijama da svoje klijente pozovu da odmor provedu u Crnoj Gori i da prvi letovi startuju već krajem aprila.

Na osnovu posjete ruskih agencija našem štandu nadamo de će se nastaviti dobra saradnja ruskih agencija i crnogorske privrede, a samim tim i posjeta gostiju sa ovog emitivnog tržišta. Agencije bi mogle da iskoriste popuste za rani buking za svoje klijente, kako bi produžili trajanje sezone.

Prisutnim zvanicama obratio se i Ratko Čitaković, direktor „R-tours-a”, turoperatora koji čarter letovima dovodi značajan broj turista sa tržišta Rusije. Po njegovoj procjeni, a na osnovu dosadašnjih najava buking koji je zbog krize počeo loše, sada se znatno popravlja i izjednačava se sa onim od prethodne godine i nije nerealno očekivati izvjestan rast, iako je situacija na tržištu znatno složenija nego ranije.

Nakon prezentacije upriličen je koktel na kojem je promovisana pjesma „Moj svijet” i spot koji je prati, sa kojom će Sergej Ćetković predstavljati Crnu Goru na ovogodišnjem Eurosongu.

Turoperatori i agencije iz Sankt Peterburga koje imaju Crnu Goru u svojoj ponudi su „Versa“, „Neva“, „Solvex“, „Biblio-globus“,„Intourist“, „Transaerotours“ , „Sinja ptica“itd.

Tržište istočne Evope ima tendenciju da postane drugo najveće emitivno tržište u Evropi, odmah nakon Njemačke i ima značajan udio u strukturi gostiju koji posjećuju Crnu Goru, stoga mu se posvećuje posebna pažnja.

Barsku opštinu je u 2013. godini posjetilo 37 198 gostiju iz Rusije, što je 33,93 % više nego u 2012. godini, a ostvarili su 402 627 noćenja, što je 19,65% više nego u 2012. godini.

Turistička organizacija Bar nastupila je zajedno sa Turističkim organizacijama Tivta, Budve i Herceg Novog, na sajmu u Nišu u periodu od 03. – 05. aprila.

Ponudu Bara je promovisala kompletan reklamno-propagandnog materijala

Sajam je bio izuzetno posjećen, očekujemo da će i broj turista sa ovog područja biti još veći u odnosu na prethodnu godinu. Posjetioci su bili zainteresovani za ljetovanje na području barske opštine i tražili su informacije o cijenama u hotelskom i privatnom smještaju, posjeti starom gradu, o krstarenju Skadarskim jezerom i morem, o pješačkim turama....

Barsku opštinu je u 2013. godini posjetilo 49 418 gostiju iz Srbije, a ostvarili su 373 901 noćenja. U ukupnom prometu u barskoj opštini gosti iz Srbije učestvuju oko 30% po broju dolazaka i noćenja.

Turistička organizacija Bar je nastupila na 23. međunarodnom sajmu turizma METEBUS u Budvi koji se održao od 03. do 05. aprila na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore sa Lokalnim turističkim organizacijama Ulcinja, Tivta, Herceg Novog, Cetinja, Podgorice, Nikšića, Kolašina, Bijelog Polja, Berana, Anrijevice, Rožaja, Žabljaka, Pljevalja, Plužina, Danilovgrada i Mojkovca i turističkom privredom predstavila turističku ponudu za ovu sezonu. Od predstavnika iz barske opštine svoju ponudu se prezenotvali hoteli “Biserna obala” i “Korali”. Na sajmu je učestvovalo 190 učesnika iz preko 13 zemalja..

TO Bar nastavlja intezivnu kampanju nastupima na sajmovima u Novom Sadu od 10.- 14. aprila i Skoplju od 10.- 12. aprila 2014. godine.

 

 

Portal Analitika