Društvo

Admiral Samardžić na vježbi VIKING 14

0904viking14ok
N
ačelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, admiral Dragan Samardžić prisustvuje završnom danu vježbe VIKING 14, koja se realizuje u blizini švedske prijestonice Stokholma, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva odbrane.

Admiral Samardžić na vježbi VIKING 14
Portal AnalitikaIzvor

-VIKING 14 je jedna od najvećih komandno štabnih vježbi u svijetu, čiji je cilj uvježbavanje međunarodnih civilno-vojnih snaga za reagovanje u kriznim operacijama i operacijama podrške miru. Na vježbi VIKING 14 učestvuju pripadnici oružanih snaga iz 50 zemalja svijeta i predstavnici iz više od 70 međunarodnih organizacija. Pet oficira Vojske Crne Gore učestvuje na vježbi VIKING 14 koji su uključeni u štabove na različitim nivoima komandovanja- precizirano je u saopštenju.

Oficiri Vojske Crne Gore koji učestvuju na vježbi upoznali su načelnika Generalštaba sa njihovim zadacima i iskustvima stečenim na vježbi. Admiral Samardžić je istakao značaj učešća na vježbama, kao najbolji način za obuku i edukaciju oficira i unapređenje sposobnosti Vojske Crne Gore.

VIKING 14 je sedma u nizu vježbi koje se realizuje od 1999. godine i prepoznata je u svijetu kao jedna od najkompleksnijih komandno štabnih vježbi kada je u pitanju civilno-vojna koordinacija i angažovanje u međunarodnim kriznim operacijama.

 

Portal Analitika